Bijvullen CV Ketel (Themocompact, Vaillant)

Krapon

  • #1
Hallo,

Ik moet voor het eerst onze cv ketel bijvullen omdat er haast geen druk meer is. Deze CV ketel is door de vorige bewoner geïnstalleerd en ik weet dus nu niet precies waar dat moet :roll: . Ik heb een foto bijgevoegd met de aansluitingen welke zichtbaar zijn. 1 is de gaskraan en 2,3 en 4 zijn volgens mij onderdeel van de inlaatcombinatie. Ik dacht bij te vullen door bij 4 het "opvangtuitje" weg te halen en daar de slang op te zetten want ik kan geen andere aansluiting vinden. Maar ik heb dus het idee dat dit niet de goede is. Wie kan mij helpen? Waar moet ik zoeken?

Alvast bedankt voor een reactie!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kunt u een foto plaatsen waar een groter gebied op te zien is ?
De kleine foto hoeft er niet bij op, dat helpt niet veel.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als ik de foto iets vergroot dan is nog net te zien dat er rode cijfers zijn geplaatst, 2 t/m 4 op het 'ding' met zwarte knoppen en een tuitje rechtsboven op de foto. Dit is volgens mij de inlaatcombinatie. Deze zit in de koperen waterleiding en is voor het warm water, niet voor het bijvullen van het CV circuit.
Voor het bijvullen van de CV zit iets in het CV circuit met een geschroefde dop, en een kraan die een kwart slag gedraaid moet worden. die dop kan er dan af en de vulslang kan er op. Dit zit aan een CV leiding (CV leidingen zijn meestal van staal en niet van koper), aan de bevestiging van het expansievat of onderaan een radiator, b.v. in de badkamer.
Succes met zoeken
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
Op de foto is geen vulkraan aanwezig wel gaskraan en inlaatcombinatie(met tuit).

Kijk eens in de bad kamer onder op de radiator zit meestal,een messing kraan of zilver dat is je vul punt meestal zit er een druk meter in de buurt waarop je de druk kunt aflezen tijdens het vullen.

Voor het vullen van de cv word meestal de wasmaschine kraan gebruikt .
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu