Bij extreem nat weer 25cm water in kruipruimte

Harryprog

  • #1
Bij weersomstandigheden als nu, met extreem veel regen hebben we hier in de straat altijd een flinke laag water in de kruipruimte staan. Momenteel staat er bijna 25cm water. Dit verdwijnt gewoon weer als het droger wordt. Er is ooit al een keer contact geweest met de gemeente, maar die kunnen (of willen) niks doen. De woonwijk ligt op een laag gelegen deel met kleigrond, met als gevolg dat het water gewoon niet weg kan. Maar wat ik me heb laten vertellen hoeft dit niet persé een probleem te zijn zo lang de vochtigheid in huis maar niet te hoog is en er geen schimmel of ongedierte is.
Maar doordat het vochtig is in de kruipruimte heb ik wel een vochtprobleem in de meterkast. Zo erg zelfs dat er op de muur van de meterkast schimmel komt. De vorige bewoners hadden de boel dichtgemaakt met pur. Dit moest eruit omdat de watermeter vervangen moest worden. Daarnaast is er een afsluiter voor de buitenkraan die door de vorige bewoners niet gebruikt werd en helemaal onder de pur gezet is. Enige voordeel was wel dat zij geen last hadden van de schimmel.
Mijn vraag is of er een goede manier is om de (rechtstreekse) opening van de meterkast met de kruipruimte af te sluiten. De oorzaak van het vochtprobleem is, voor zover ik weet, niet op te lossen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Opnieuw de openingen dichtpurren, net zoals de vorige bewoners hadden gedaan.
Die hadden geen last van schimmel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu