Biervat BBQ maken

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik wil een BBQ maken van een 50 liter biervat door hem in de lengte door te slijpen en er scharnieren tussen te klinken. Nou weet ik alleen niet of er een dubbele bodem en of ventilatie gaten in de bodem moeten. Er komen ook ventilatie gaten in de deksel..

Suggesties / opmerkingen...

Ik hoor het graag :D

Tess
 
Ik dacht dat die vaten meestal van aluminium zijn.
In dat geval niet doen en iets van staal zoeken; aluminium wordt snel zacht en zal vervormen of zelfs smelten.
 
Oude expansievaten worden regelmatig gebruikt als BBQ.
Even naar de oudijzerboer dus.
 
Oude gasflessen kunnen ook een prima uitgangspunt zijn, afhankelijk van de originele inhoud wel even met een inert gas laten spoelen voor je de fles open slijpt.


s7
 
Voor de vraag of er gaten inmoeten, zou ik naar een winkel gaan waar ze die dingen verkopen. En daar afkijken :)
 
Ventilatiegaten in de bodem zorgen er voor dat de verbranding van de houtskool/briketten zo snel gaat dat het veel te heet wordt en het vlees verbrandt, tenzij de gaten dichtgezet kunnen worden.
Ik heb een barbecue gemaakt van een lpg tank, ongeveer 1/3 er af geslepen en een stuk strekmetaal als rooster gebruikt, door het strekmetaal ontstaan er vrijwel geen vlammen, zelfs niet bij speklapjes, ventilatiegaten zijn overbodig.

Strekmetaal.

89_Strekmetaal_1.jpg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan