Bidet douche/slang aansluiten op bestaande waterleiding

arash

  • #1
Ha allen,

Ik ben nieuw op het forum en probeer tips te vinden om een bidet/douche aan te sluiten op de bestaande waterleiding. Ik heb de zoekfunctie al gebruikt en heb al iets van informatie gevonden, maar net niet wat ik zocht.

Ik heb een badkamermeubel van de Ikea en achter de lades zitten de leidingen voor warm en koud water. Nu wil ik hieraan een t-splitsing (?) maken. Ik denk dat deze boven het kraantje komt (foto 1). Ik ben niet zo bekend met hakken, dus een leiding zou ik niet netjes weg kunnen werken. Tevens vind ik een leiding ook niet mooi als deze langs (buiten) de muur gaat in een badkamer waar geen leidingen zichtbaar zijn. Mijn idee was daarom om het kraantje van de bidetdouche (foto 2) te plaatsen op/in de badkamermeubel (foto 3), ik heb daar ongeveer 75mm ruimte voordat het laatje tegen de leiding aankomt.

Is zoiets verstandig om op de badkamermeubel te bevestigen? En sluit ik dan op de t-splitsing een slang tot aan het kraantje op de badkamermeubel of is het beter om een koperen leiding aan te leggen? Mocht ik nog iets anders missen, dan hoor ik het graag!

Mocht ik niet de juiste benamingen gebruiken, excuus!

Foto 1
wc-1.jpg

Foto 2
Schermafbeelding 2021-08-16 om 23.08.41.png

Foto 3
wc-2.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
Er zijn van Shell ook chromen t stukjes met 1x wartel en dan 2 x schroefdraad 3/8
1629233931889.png
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu