Bh beugel in miele W715 wasautomaat

Rievon

  • #1
Er zit een bh beugel zo te horen tussen de binnen- en de buitentrommel in de buurt van het rubberen manchet. Ik heb de machine open en de 2 schroeven van het manchet losgedraaid. Even hoorde ik metaal aanlopen, maar na wat draaien hoorde ik niets meer. Ik voel ook niets tussen de verwarmingselementen.
Kan ik alleen via deze opening tussen de trommels voelen of is er nog een andere manier?
De verwarmingselementen zouden er ook uit moeten kunnen, maar ik zie geen schroeven waarmee dat zou kunnen. Wel allerlei stroomdraden. Er moeten toch ergens schroeven zitten?
 

Rievon

  • #2
Ik zou toch wel graag willen weten hoe ik de verwarmingselementen eruit kan halen (voor een eventuele volgende keer).
Maar voor nu is het probleem opgelost.
Ik heb een keer of 4 de automaat vol laten lopen, spoelen en centrifugeren zonder dat er een bijzonder geluid te horen was.
Maar de 5de keer hoorde ik het geratel van de beugel weer. Dus onmiddellijk automaat uit en stekker eruit, weer de automaat opengemaakt en het manchet eraf. De beugel kwam helemaal verbogen meteen uit het manchet vallen.
Wat een geluk zeg en het scheelt een hoop onzekerheid en nog meer kosten.
Wel bedankt voor iedereen die heeft meegedacht.
 

WillemII

  • #3
Een bekend probleem.
Er zijn kleine wasmachine-zakjes in de handel (bij de huishoudzaken), waarin je voortaan die bh's kunt stoppen. Dan is de kans kleiner dat een beugel losraakt en via de gaatjes buiten de trommel terecht komt.
Groet, Willem
 

Rievon

  • #4
Bedankt Willem II.
Het vreemde is dat ik beugelbh's altijd in een waszak doe en ook nog als extra een veiligheidsspeld door dit zakje. Ook deze keer.
En toch.......... eruit geraakt.
Voortaan doe ik 2 waszakken over elkaar, daar wasmiddel in met de bh's en beiden goed dichtbinden of spelden.
Voor als er ooit nog eens zoiets gebeurt wil ik nog wel graag weten hoe en waar ik de verwarmingselementen los kan maken.
groeten,
Rievonne
 

WillemII

  • #5
Tja, van die verwarmingselementen heb ik geen verstand. Hopelijk krijg je daarover nog een reactie van iemand anders.

Jaren geleden mochten we 180 guldentjes betalen aan een Miele-monteur, die de diagnose "BH-beugel buiten de trommel" stelde, plus de beugel verwijderde. Sindsdien gaan hier de BH's (vier dames à hoeveel BH's ?) òf in twee waszakjes de machine in, òf die worden met de hand gewassen. Ik heb goed gekeken hoe die monteur de machine te lijf ging, dus ik zou een beugel er nu misschien zelf wel kunnen uithalen, maar gelukkig heeft het euvel zich niet meer voorgedaan.
Dat van die veiligheidsspelden is ook wel een goed idee. Ik zal de dames daartoe opdracht geven.

Groet, Willem
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu