Betonvloer op klinkers storten

Charly75

  • #1
Wij willen de houten schuur gaan uitbreiden en daarom moet er een stuk vloer bijkomen.
Kan ik een betonnen vloer storten bovenop de klinkers die er al liggen? De vloer zal dan ongeveer 35mm dik worden en qua oppervlakte 1,5 m2
Of is er risico dat de vloer kan gaan scheuren? Er komt geen auto of motor in de schuur te staan, wel een bakfiets.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Als de schuur niet verwarmd is dan zal de grond eronder in de winter bevriezen. Door opvriezen zullen de klinkers wat opgeduwd worden en dan is 35 mm als toplaag wel erg dun. Dus waarschijnlijk krijg je scheuren.

De klinkers eruit en het totale oppervlak storten is geen optie? 1,5m2 is niet zo'n groot oppervlak. Bij 10 centimeter vloerdikte zijn dat zo'n 14 zakken kant en klare betonmortel dus qua hoeveelheid valt dat wel mee.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
35 mm beton is te weinig, als smeervloer, zand cement dus, is dat net te doen op een stabiele ondergrond. Dat zijn klinkers niet.
Of je laat de klinkers zo liggen, of alles eruit.
 

Charly75

  • #4
Bedankt voor jullie reacties. Ik ga de klinkers eruit halen en dan eens kijken of het me gaat lukken een vloer te storten. Ik heb het nog nooit gedaan dus een goed plan maken is denk ik wel aan te raden.

Wat voor hout kan ik gebruiken voor de bekisting? Is daar speciaal hout voor nodig of kan ik daarvoor elk hout gebruiken. (wel glad geschuurd natuurlijk)
En kan ik dit ook in de winter doen (mits het niet hard vriest)
 

Willem52

  • #5
Goedkoopste hout of anders stroken triplex. Paaltjes erachter voor doorbuiging,plastic aanbrengen en binnenkant even wat olie op smeren. Voorzien van een licht wapeningsnetje dat rust op een trottoirtegel of baksteen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu