Betonvloer met vloerverwarming isoleren?

SaddieN

  • #1
De huidige garage willen we voorzien van een nieuwe betonvloer. Momenteel liggen er stoeptegels en zand. Het idee is om ong. 28 centimeter uit te graven om de nieuwe vloer op gelijk hoogte te krijgen van de bestaand funderingstrook. De vloer zal worden voorzien van vloerverwarming.

Nu is mij verteld dat als de betonvloer geïsoleerd zal worden er een vochtprobleem kan ontstaan door een koudebrug: het opstaande gedeelte van de funderingstrook wordt niet verwarmd en trekt zodoende vocht aan.
Zijn er mensen die hier iets zinnigs over kunnen zeggen?

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Klopt! Het trekt geen vocht aan, het condenseert er tegen omdat het een koud oppervlak is. Een idee is het wellicht om de isolatie door te zetten tegen de wanden.

Een ander aandachtspunt is dat als je ontgraaft tot onderkant strokenfundering, de draagkracht daarvan wellicht afneemt. Is een beetje lastig uit te leggen, maar de gronddruk dit je had, werkt gunstig voor de draagkracht. Als je dit weghaalt, kan je strokenfundering gaat zakken.

Wat is de reden waarom je de nieuwe vloer zo laag wilt hebben? (zal wel met de hoogte van de garage te maken hebben).

Het is trouwens zinvol bij vloerverwarming om het pakket wat verwarmd moet worden, zo dun mogelijk te houden. Dus isolatie wellicht op de betonvloer.

grtz
Henk
 

SaddieN

  • #3
Henk, hartstikke bedankt voor de duidelijke uitleg!
We gaan de strook inderdaad niet ondergraven, we hadden al bedacht dat dit niet slim zou zijn. Het feit dat we willen uitgraven is ook omdat we hoogte willen winnen: het is nu net aan wat dat betreft...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu