Betonvloer met vloerverwarming isoleren?

SaddieN

 • #1
De huidige garage willen we voorzien van een nieuwe betonvloer. Momenteel liggen er stoeptegels en zand. Het idee is om ong. 28 centimeter uit te graven om de nieuwe vloer op gelijk hoogte te krijgen van de bestaand funderingstrook. De vloer zal worden voorzien van vloerverwarming.

Nu is mij verteld dat als de betonvloer geïsoleerd zal worden er een vochtprobleem kan ontstaan door een koudebrug: het opstaande gedeelte van de funderingstrook wordt niet verwarmd en trekt zodoende vocht aan.
Zijn er mensen die hier iets zinnigs over kunnen zeggen?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Klopt! Het trekt geen vocht aan, het condenseert er tegen omdat het een koud oppervlak is. Een idee is het wellicht om de isolatie door te zetten tegen de wanden.

  Een ander aandachtspunt is dat als je ontgraaft tot onderkant strokenfundering, de draagkracht daarvan wellicht afneemt. Is een beetje lastig uit te leggen, maar de gronddruk dit je had, werkt gunstig voor de draagkracht. Als je dit weghaalt, kan je strokenfundering gaat zakken.

  Wat is de reden waarom je de nieuwe vloer zo laag wilt hebben? (zal wel met de hoogte van de garage te maken hebben).

  Het is trouwens zinvol bij vloerverwarming om het pakket wat verwarmd moet worden, zo dun mogelijk te houden. Dus isolatie wellicht op de betonvloer.

  grtz
  Henk
   

  SaddieN

  • #3
  Henk, hartstikke bedankt voor de duidelijke uitleg!
  We gaan de strook inderdaad niet ondergraven, we hadden al bedacht dat dit niet slim zou zijn. Het feit dat we willen uitgraven is ook omdat we hoogte willen winnen: het is nu net aan wat dat betreft...
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu