Betonvloer met vloerverwarming afgewerkt met tegellijm zonder primer

Pfennings2022

  • #1
In onze betonvloer zijn gaten gefreest voor vloerverwarmingsbuizen. Buizen liggen er niet diep genoeg in, sommigen zijn zichtbaar aanwezig in het oppervlakte. de vloer is daarna afgewerkt met tegellijm zonder primer. Vloerenwinkels geven nu aan dat hier geen PVC vloer op kan, eigenlijk zo slecht gedaan dat er geen enkele vloer op kan, en dat de tegellijm er eerst af moet, anders knapt elke vloer kapot. Wie heeft er advies? Wat kunnen we doen om dit probleem op te lossen en toch een PvC vloer te kunnen leggen? Er kan niet met grote machines gewerkt worden want de verwarmingsbuizen liggen niet diep genoeg/zichtbaar door de tegellijm
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Degene die de vloerverwarming heeft aangelegd zijn werk beter laten doen?

Vloerverwarming er dus uittrekken, sleuven dieper maken en de buis dieper leggen.
 

Pfennings2022

  • #3
Ja.. helaas heeft u daar gelijk in..
De vloer is eerst in zijn geheel gedaan, daarna zijn er muren verplaatst en opgezet. Ik ben bang dat de buizen er niet meer uit kunnen.. heeft u hier ideeen over? Of andere opties? We horen het heel graag
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
In het ergste geval zul je nieuwe buizen moeten (laten) installeren.

Als je het werk hebt uitbesteed wordt het een juridische kwestie. Begin met het in gebreke stellen van de andere partij.

Als je het zelf hebt gedaan: Neem je verlies.
 

huisverbouwer

  • #5
Enige optie zonder de buizen eruit te halen lijkt me om de vloer een paar centimeter op te hogen met zandcement bijvoorbeeld. Of dat goed gaat in combinatie met de tegellijm hangt er een beetje vanaf wat voor tegellijm er is gebruikt en of die goed aan de vloer gehecht is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Een paar cm ophogen betekend dat er geen deur meer past en dat de vloer veel te hoog komt te liggen t.o.v. de bestaande vloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu