Betonvloer i.c.m. de fundering

Dijken

  • #1
Dag allemaal,

Laat ik beginnen door te zeggen dat ik dit medium al geruime tijd volg en dat het mij als amateur klusser een hoop gebracht heeft. Nu zit ik echter met een 'probleem' waarbij ik niet een soortgelijke topic van kan vinden.

Wij hebben een klushuis die inmiddels helemaal gestript is en zijn nu toe aan het opbouwen. Bij het storten van de toekomstige nieuwe vloer lijken we op wat problemen te stuiten. Er komt een laag EPS(12cm) op het zand om vervolgens daar de betonvloer (10cm met betonstaal) op te storten. Echter weet ik niet om te gaan met de fundering van de muur (steens). Aan 2 zijde zou de beton vloer keurig kunnen aansluiten, maar aan de andere twee zijde zou het beton op de fundering vallen zonder isolatie. Hoe ga ik hier mee om? Is dat gewoon mogelijk, of is dat vragen om moeilijkheden. Ook met het oog op de dekvloer die er op moet komen.

Ik ben benieuwd naar jullie inzichten en of deze overeenkomt met advies die ik al ontvangen heb van mijn aannemer.

 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Jouw aannemer is de man te plaatsen waarom verwacht je van een forum een beter advies.

zoals je het schetst kijk je aan de linkerkant op de fundering dat is raar zat de bestaande vloer hoger of zo?
 

Dijken

  • #3
Uiteindelijk komt de dekvloer op de zelfde hoogte als de vorige vloer. De vorige vloer was slechts 3cm beton op zand. Na het uitgraven hebben we dus gezien dat de fundering ongeveer 45cm diep gaat. Aan de andere zijde is die dieper en sluit daarom beter aan.

Ik stel de vraag hier omdat ik van mening ben dat meerdere inzichten nooit kwaad kunnen.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
Misschien een nadenken over het onderstromen van de fundering zodat deze wat dieper komt.
En vervolgens het uitstekende deel afhakken om de vloer knap aan te sluiten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Wij beoordelen hier geen uitbesteed werk. De aannemer moet dit ook zelf weten op te lossen (met garantie), anders moet hij het werk niet aannemen.

Sowieso vind ik het bij dit soort grote verbouwingen verstandig er een constructeur bij te halen. Die kan bijvoorbeeld bepalen of er naast de oude fundering wel zo diep gegraven mag worden (ik denk van niet).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu