Betonvloer 5cm ophogen

merijnpeters

  • #1
Hoi!
In een schuurtje/hobbyruimte van ca 12m2 heb ik een ongeisoleerde betonvloer liggen. Deze betonvloer ziet er niet al te gaaf meer uit en mag ook wel 5cm hoger gebracht worden omdat de vloer van de berging (met een nieuwe goed geisoleerde betonvloer) 5cm hoger ligt waardoor je dus een drempeltje hebt zitten als je de deur door gaat.
De hele vloer eruit breken zie ik niet zitten omdat dit ''maar'' een simpele hobbyruimte is waar niet dagelijks in geleefd wordt en ook niet continu warm gestookt wordt.

Wat zou de beste optie zijn om deze vloer 5cm te verhogen? Ik dacht zelf aan 2cm pir (om toch enigzins een iets warmere vloer te krijgen) op de betonvloer te plaatsen en hier een cementdekvloer van 3cm op aanbrengen, maar is het mogelijk om een dekvloer op deze pirplaten te leggen of is een 3cm dekvloer dan te dun?
Ook heb ik overwogen fermacell platen neer te leggen en daarop een leefvloer te leggen maar die platen zijn best prijzig.

Of zijn er nog andere tips?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
eerst pir en dan 3 cm dekvloer gaat m niet worden, de vloer breekt er bij minimale belasting zo uit.
wat wel kan is een cementdekvloer van 5 cm rechtstreeks op de bestaande vloer aanbrengen, ik zou dan wel eerst de betonvloer goed aanbranden
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #3
Wat wordt er in dat schuurtje zoal gedaan? Als er geen zware belasting op komt, kun je ook gewoon PIR leggen met daarop vloerplanken, (dik) laminaat of plaatmateriaal (OSB of fermacell).
 

merijnpeters

  • #4
Er zal hooguit wel eens een kruiwagen in het schuurtje worden gereden, dus de vloer wordt echt minimaal belast.

Pir platen leggen met daarop "kale" fermacell platen is inderdaad ook een goeie. Ik zat zelf te denken aan die fermacellplaten met steenwol eronder rechtstreeks op het beton, maar zal dat wel verstandig zijn gezien er vocht door het ongeïsoleerde beton naar boven kan trekken? In dat geval lijkt mij pir inderdaad een betere optie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu