Betonverf of gewone verf? kit en vensterbanken

Ansjeliek

  • #1
Hallo, ik ben bezig om een yogaruimte op te knappen en het schiet al mooi op, balken mooi met muurverf geschilderd enzo :D
Maar nu het volgende, er zitten betonnen raamkozijnen in met enkel glas..en met koud weer gaat dat natuurlijk beslaan dus 2 dingen.
Wat voor een verf kan het beste op de kozijnen?

Ik wil het goudkleurig hebben en niet mat maar mooi glinsterend :D moet/kan dat met betonverf?? of kan het ook met de flexa hoogglans goud (op basis van alkydhars voor binnen en buiten die ik al in huis had liggen)
Ik neem aan dat ik het (onbehandelde betonraam) alleen stofvrij hoef te maken?

nog een vraag...er is ook doorslag door de ramen heen...met extreeem weer (wind en harde regen) oud kit......wat te doen? Oude losse kit los krabben en nieuw kit erlangs smeren? Ik zit ook te denken aan voorzetramen....maar goed...dat zal wel weer te duur zijn :cry: dubbel glas? kan dat überhaupt in betonnen kozijnen??

Nou dat was het voorlopig even :wink:

Groetjes Angelique
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Op beton kunt u betonverf of schrobvaste muurverf toepassen. De laatste is er ook in goudkleurig metallic waarvan het eindresultaat vaak diep bedroevend is.

Hiervoor moet u ook een grondlaag aanbrengen voordat u goudkleurig metallic gaat aanbrengen. Het beste resultaat krijgt u als u dit kunt verspuiten, met een kwast of roller blijft het een streperig resultaat.

Het beste is een beton- of schrobvaste muurverf die dicht naar goudkleurig gaat. Dit geeft een goede hechting en is vochtongevoelig.

Kit moet u volledig uithalen en opnieuw aanbrenge

Zijn de ruiten in een rubberen rand gezet of in metaal?
 

Ansjeliek

  • #3
Hallo kees,

het glas is aan de buitenkant tegen de betonrand gezet en vastgezet met stopverf. (het was 25 jaar geleden ofzo een grote kippenschuur)

Over het goudkleurige verf....die flexa kan dus niet?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Alles kan, maar gewone verf is niet gemaakt voor beton.

Maar je het hebt over een kippenschuur, dan kan je om kosten te besparen die gewone verf wel gebruiken.

Stopverf is waarschijnlijk poreus en gebarsten: uithalen en opnieuw stoppen met stoppasta. Dit is flexibeler en gaat veel langer mee.

Kit ipv stoppasta wordt een kliederboel als de zoom te braad wordt.

Om Mani Padme Hum zou ik zeggen...
 

Mechas79

  • #5
Ansjeliek
De verf die u wilt gebruiken als metallics laag kan wel, mits je daar eerst een bijhorende ondergrondkleur gebruikt met een gewone muurverf die zo op beton kan.
Het aanbrengen van metallics is inderdaad zeer lastig met een kwast of roller maar vaak onvermijdelijk, gebruik geen vacht maar een kortharige roller en een die breed genoeg is zodat u niet teveel banen naast elkaar hoeft te rollen.
Hou ook rekening met de temperatuur van zo een buiten wand, die is in deze tijd vaak koud (kouder dan u ongevingstemperatuur) en dus niet de ideale ondergrond temperatuur voor een optimale droging van u verf.
Gr
Mechas
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu