Plamuren over eerste laag betonverf?

Vina

 • #1
Beste klussers,

ik ben bezig mijn betonvloer te schilderen. Heb in een eerste stuk alleen grote oneffenheden weggeplamuurd, maar later ben ik secuurder te werk gegaan. In het eerste stuk zou ik bij nader inzien ook nog wel wat willen bijwerken, maar... de eerste laag verf zit er al op. Zou het een probleem zijn om daar alsnog een keer te plamuren? Hecht dat nog wel goed? Krijg ik geen groot kleurverschil straks na de tweede laag? (Plamuur is wit, betonverf is donkerrood.)

Veel dank voor jullie antwoorden!

Vina
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Fantastisch! Mag ik weten met welke plamuur u de betonvloer aan het bewerken bent?
   

  Vina

  • #3
  Beste Kees, bedankt voor je reactie. Proef ik daar een licht sarcasme? ;-) Ik ben inderdaad niet zo'n heel ervaren klusser! De plamuur die ik gebruik heet hier in Frankrijk 'enduit de rebouchage'... muurvuller? Je maakt 't aan met wat water en het hardt vrij snel uit, na 48-72 uur overschilderbaar. Eerder gebruikt voor de muren en dat houdt zich perfect.
   

  Geus

  • #4
  Dat is op zijn minst cynisch en volkomen terecht! ;) Muurvuller is veel te zacht voor vloeren. Beetje stevig eroverheen stampen en de stukken vliegen eruit. Geeft ook een leuk effect als je naaldhakken draagt. ;)
  Je doet er goed aan de muurvuller weer zoveel mogelijk te verwijderen. Dus eerlijk gezegd ben je verder van huis dan voor je begon. Als je alle vuller verwijderd hebt, kan je de vloer egaliseren met egaline. Misschien moet je je afvragen of je dat wel zelf moet doen...
  Succes!
   

  Vina

  • #5
  Haha, nou da's inderdaad wel onnozel zeg. :oops: Ik heb notabene nog een pak ragréage staan (zal in Nl idd wel egaline heten). Overigens gaat het vooral om kleine gaatjes en wat smalle scheuren, en het is niet in het woonhuis, maar een proviandkamer en een gastenverblijf waar af en toe mensen zullen komen. Mijn woonvertrekken heb ik laten doen door vaklui - zo onnozel ben ik nou ook weer niet! :wink:

  Maar nog even terug naar mijn vraag: kan ik die egaline nu wel of niet aanbrengen over de eerste laag betonverf?
   

  Geus

  • #6
  Nou ben ik niet helemaal een expert op dit gebied, maar ik zou na het verwijderen van de muurvuller de boel opruwen met een staalborstel ofzo. Even goed stofzuigen, dan moet de egaline eroverheen kunnen. Ik ben niet thuis in de Franse termen, maar check wel even of je echt het goede product te pakken hebt.
   

  Vina

  • #7
  Geus en Kees, allebei bedankt voor jullie adviezen! Ik ga ermee aan de slag.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #8
  Nee hoor, puur nieuwsgierigheid! Een betonvloer repareren met plamuur is een unicum, vandaar.

  Maar om kort te gaan, dat spul wat u gebruikt om te repareren heet hier Murex of Touprelith en dan hebben we het over een reparatievulmiddel. Maar eh...toch niet met de Franse slag he? :mrgreen:

  Als u 1 van deze 2 hebt gebruikt kunt u, na goed reinigen, opnieuw met hetzelfde product repareren.

  Succes met de vloer!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu