Betonverf verwijderen van terras

Anita de Mier

  • #1
Wie o wie heeft een goed idee?

De vorige bewoners van mijn huis hebben de terrastegels geschilderd met betonverf. Het staat hartstikke leuk maar als er nu een druppel regen op valt dan is het buiten SPEKGLAD! Mijn man en ik én ons bezoek zijn al een paar keer verschrikkelijk onderuit gegaan en we zijn op zoek naar een manier om die verf te verwijderen OF om ze te bewerken dat ze niet meer glad worden. De tegels vervangen zien we niet zo zitten want ze zijn ongeveer 7 cm dik en loeizwaar. Ons terras is ca 30 vierkante meter dus we zijn er ook niet zo klaar mee. Daarbij wonen wij op de 2e verdieping en zouden ze dus een 4 meter hoge trap af moeten sjouwen en de nieuwe weer naar boven. Bij de bouwmarkten weten ze geen oplossing behalve nieuwe tegels kopen.

Alvast bedankt voor het meedenken.

Anita :roll:
 

Pieter Jan

  • #2
Misschien gaat het er af met een hogedrukspuit, maar was waarschijnlijk al geprobeerd?
Wellicht kun je het wel opruwen met zo'n spuit.

Afbijt gebruiken voor zo'n oppervlak lijkt me niet zo geschikt, als het al wat doet met die betonverf.

Anders zou je er, in plaats van de verf te verwijderen, (na de juiste voorbehandeling) een antislip coating op kunnen aanbrengen (of aan laten brengen).
Zie bijv. Vloercoating antislip
 

Koala

  • #3
Weet niet of dit kan, maar heb dit ooit eens gehoord als antislip op een trap: nogmaals verven met betonverf en dan, als de verf nog nat is, zilverzand eroverheen strooien.
Dit kun je ook makkelijk eerst proberen op een losse tegel.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Kunt u de tegels niet omdraaien ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu