Betonplaat storten in tuin, vergunning

Lincoln79

  • #1
Hallo,
Ik ben nieuw hier, en dit leek mij een geschikte plaats om mijn vraag te stellen.

Ik heb een eengezinswoning met een voortuin, waar iederen zijn eigen auto in parkeert. Hier liggen nu grindtegels in.
Nu heb ik een oude amerikaan, en moet hier zo nu en dan eens wat aan doen, en kan nu tegen een aantrekkelijk bedrag een INBOUWbrug kopen.,
Dit zijn 2 platen van 66cm bij 4 meter, welke de oprijplaten van de brug vormen, en hieronder zit een hydraulisch schaarsysteem. Normaliter ligt dit in een garage(beton)vloer, en is helemaal vlak.

Nu wil ik dus een betonplaat storten, hier de 2 "bakken" op neerleggen, verder afstorten met zand, en vlak met de bovenkant keurig dichtstraten, zodat je dus weer een vlak geheel krijgt wat er netjes uitziet. Ik had hiervoor gekleurde betonklinkers in gedachten.
Nu is mijn vraag: mag dit vergunningsloos? Ik bouw namelijk niets, stort alleen een betonplaat. Waar kan ik tegenaanlopen? Welke problemen zou ik kunnen verwachten?

Wie weet er raad?

Alvast bedankt.
 

Gerrit

  • #2
Volgens mij kan dit zonder problemen, maar je weet het nooit.
Iemand een ander idee? Anders even navragen bij de gemeente.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Als ik dat bij mij voor de deur zou doen, zou de betonplaat verdwijnen in de grond als ik de auto zou willen opheffen :mrgreen:

De ondergrond bij u moet dus wel stevig genoeg zijn om het gewicht van de betonplaat en de inbouwbrug met auto veilig en stabiel te kunnen dragen.

Vr Gr en veel plezier met de oude Amerikaan.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
De enige bron waar je te weten kunt komen of je ergens wel of niet een vergunning voor nodig hebt is de gemeente, zoals Gerrit al zei.

Eventueel kun je eerst nog de site van Vrom bekijken over bouwvergunningen, zie daarvoor de rubriek Verbouwingen, een van de eerste topics.

Klusidee is gewoon niet de aangewezen plaats om daarover een uitspraak te krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu