Betonplaat tuinhuisje storten

PHE

  • #1
Ik wil een betonplaat storten voor mijn houten tuinhuisje.
De plaat meet ca. 2.85 x 3.35 en wordt 15cm dik.

Nu heb ik i.p.v. een houten bekisting reeds rondom betonnen opsluitbanden (100x30x8cm) geplaatst in betonmortel. Deze blijven ook staan naderhand. De banden staan 10 cm in de mortel en steken ca. 20 cm boven het maaiveld uit.

Er komt een folie op de grond en langs de betonbanden omhoog te liggen.
Een wapeningsnet komt er ook in.

Nu wil ik weten of ik de beton tegen de opsluitbanden kan aanstorten of dat ik rondon mog een randisolatieband moet plaatsen zodat de plaat niet direct in contact komt met de opsluitbanden.

Wat is wijsheid?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Mag er gewoon tegenaan.

Zet je het tuinhuisje op de betonvloer?
 

PHE

  • #3
Tuinhuisje komt (als alles goed is gemeten) op de betonbanden te staan.
De plaat is dus eigenlijk direct de vloer.

Je zal wel denken, bestraten is gemakkelijker en voordeliger......
 

EvdL

  • #4
Zorg dat he betonplaat een 4 cm kleiner is dan het tuinhuis zodat deze oversteekt.

Dan heb je een mooie overstek en kan het water niet onder de onderste balk kruipen. (en als je het helmaal goed wil doen maak je een waterkering in de onderste balk )
 

PHE

  • #5
De plaat (incl. opsluitbanden) is nu 5 cm groter als de breedte en lengte van de wanden van het tuinhuis. (2,5cm groter aan elke zijde)
Dit vanwege het feit dat er een bestaande muur is die niet helemaal haaks gemaakt is. Aangezien de luifel van het TH hier tegen aankomt, heb ik het zekere voor het onzekere genomen en de plaat iets ruimer genomen.
Ik leg wel een laagje bitumen over de betonbanden en daarop komen de geimpregneerde funderingsbalken. De betonbanden zijn buitenom wel afgeschuind.

Ik was alleen onzeker of ik de betonplaat tegen de betonbanden kan aan storten of dat ik hier speling tussen moet laten of een isolatieband.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Dat dacht ik al. Ik vind het een slecht idee het tuinhuis op zulke betonbanden te zetten. Deze hebben namelijk geen verband en worden slecht ondersteund. 8cm breed wordt zo de grond ingedrukt. Die lijken me daar niet voor bedoeld.

Maak gewoon de betonvloer iets groter en zet daar het tuinhuis op. Als je het iets van de grond af wil hebben, metsel je gewoon een paar lagen op, of leg je de betonbanden plat op de betonvloer.

De betonvloer maak je aan de randen dikker (20cm) en in het midden dunner (8cm).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu