Betonnen vloer storten tussen twee panden

Snakie

  • #1
Helden,

Ik ga een betonnen vloertje storten tussen twee panden van mij in. Het gaat om een opervlakte van 3 meter lang en 2 meter tussen de twee panden. Het deel is al overdekt maar i wil aan twee kanten kozijnen neerzetten en een geisoleerde vloer maken. Het wordt een bijkeuken. Nu liggen er gewoon grindtegels. Idee is een klein beetje uit te graven, aan te stampen, folie neer te leggen, isolatie er boven op en dan beton storen met bewapening, De betonnen laag wordt zon 15 tot 20 centimeter dik. Nu de vraag. Moet ik deze vloer vast maken aan de fundering van de andere twee panden (met bv chemische ankers) of moet ik hem juist los laten liggen. Nadeel lijkt mij dan natuurlijk dat de vloer kan gaan zakken want er zitten geen heipalen onder.
Ennnnn ik wil ook een afvoer en aanvoer aanleggen. Is dit handig in het beton of juist er onder?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als er onder de woning wel palen zitten
lijkt het mij verstandig hier ook een paar palen aan te brengen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Of aan een constructeur te vragen of de twee bestaande panden het extra gewicht kunnen hebben.
 

Niek-bcn

  • #4
Ik lees mee omdat ik twee soort gelijk project heb. Hier geeft een architeckt aan dat de wapening aan de fundering vast gemaakt kan worden en het dan makkelijk kan. In het totaal is het bij de oppervlakte van 2 x 3 m om circa 1750 kilo. Dat moet een fundering uit kunnen houden. Een gedeelte heb ik een half jaar geleden gedaan en was 4x6 meter en gaat allemaal goed. Ik moet wel zeggen dat de bodem dieper dan 50 cm uit steen bestaat. Dus heel veel wegzakken is niet mogelijk
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #5
Ik vermoed dat die vloer er na vier jaar wel in ligt :denk: Bovendien hebben we hier in Nederland niet de luxe dat op 50 centimeter diepte al de rotsbodem begint. Vandaar de fundering op palen waar vraagsteller het over heeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu