Betonnen vloer storten op grindtegels?

Sema

 • #1
Wij gaan binnenkort beginnen met de verbouwing van een oud huis uit 1908. Wij zijn complete leken op klusgebied maar vinden het wel een uitdaging. Het huis heeft een souterrain waar we 2 kamers in willen maken. Er liggen nu grindtegels op de vloer die erg strak en recht zijn gelegd. Kun je daar een betonnen vloer op storten of moeten ze er toch uit?

Hoe moet je stapsgewijs een betonnen vloer storten, hoeveel beton heb je nodig voor een vloer van ongeveer 20 m2?

Wie heeft advies?

Alvast bedankt
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Wanneer ze er mooi strak in liggen zou ik ze mooi laten liggen, waarom zou er in het souterrain beton moeten liggen.
   

  Sema

  • #3
  Er komen 2 slaapkamers in maar als er andere alternatieven zijn is het ook goed
   

  Pepjo

  • #4
  Wat ligt er onder de grindtegels, hoeveel kunt u de hoogte nog in en wat dient de uitendelijke vloerafwerking te worden ?
   

  Sema

  • #5
  Hallo,

  Er ligt bij mijn weten gewoon zand onder, het huis staat tegen een dijk aangebouwd. De hoogte van de balken tot de huidige vloer is 2.10 meter Er kan dus niet heel erg veel de hoogte in met de grindtegelvloer, het is wel de bedoeling dat je er gewoon in kan lopen zonder je hoofd te stoten. Het is voorbereid voor isolatie dus er moeten nog muren opgebouwd worden er staan nu alleen draagmuren met houten raamwerken ervoor die nog dichtgemetseld moeten worden. Een plafond moet er ook nog in maar eerst willen we die vloer er goed in hebben. We dachten dat die van beton moest zijn maar een ander alternatief is ook goed
   

  Pepjo

  • #6
  In dat geval lijkt het me inderdaad het handigst om de grindtegels er uit te halen. Daarna de boel afgraven tot een cm of 25 beneden het peil wat je wilt aanhouden.

  Vervolgens schoon zand om de boel te egaliseren, folie, isolatieplaten en daarbovenop beton met een wapening erin, zo'n 10 cm dik. In deze laag kun je eventueel ook nog leidingen ( water, elektra ) kwijt.

  Jammer dat de scheidingswanden er al staan, één grote ruimte werkt handiger. Kun je die voorzetwandjes eventueel nog demonteren ?
   

  Sema

  • #7
  Oke dan bedankt voor het antwoord maar er staan nog geen scheidingswanden alleen tegen de muren aan staan houten raamwerken de vorige bewoner heeft een begin gemaakt om een dubbele muur te maken met daartussen isolatie, dat was zijn voornemen tenminste. maar ik denk wel dat die er nog wel af kunnen, er is nog niet in gemetseld. Hoeveel beton heb je ongeveer nodig voor een vloer van ongeveer 20 m2 kan je dat beton wat je bij de bouwmarkt kan kopen gewoon met water mengen of moet er nog zand in en dergelijke?
   

  Pepjo

  • #8
  Het lijkt me in jullie geval verstandig om de voorbereidingen zelf te doen ( tegels verwijderen, afgraven, nivelleren, folie en isolatie leggen en wapeningsmatten leggen) en de vloer door iemand te laten doen, iemand die het al vaker heeft gedaan / het voor z'n beroep doet.

  Twintig vierkante meter vloer waterpas storten en nabewerken is niet iets wat je zomaar doet, je kunt dan wel mooi de kunst afkijken.

  Overigens kun je zelf de hoeveelheid wel berekenen : 20 m2 x een laagdikte van 0,1 maakt de hoeveelheid kubieke meter.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu