Betonnen vloer egaliseren

A

Anonymous

Gast
  • #1
Kan ik mijn betonnen vloer egaliseren dmv van een mengsel van water en cement? Ik vind egaline (van Beamix) erg duur. 25 Eur per 25 Kg. Cement kost 3 Eur. per 25 Kg. Ik moet op sommige plekken 1 a 2 cm uitvlakken. Ik vroeg me af of ik hiervoor puur cement, aangelengd met water kan uitgieten over de vloer. Zo ja, hoeveel water mag ik bij 25 Kg cement toevoegen?

Bedankt
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
1 deel portlandcement op 3 delen zand mixen doet de truc en is relatief goedkoop. zorg welvoor een betonmixertje als je veel moet doen. Als dat niet gaat kan het ook met de hand.(goede rug noodzakelijk) Bereken hoeveel je ongeveer nodig hebt. maak een berg zand en portland op de plek die je moet doen. Maak een kul in het midden en doe hier het water in. Vervolgens om scheppen tot een lekker dun papje en verdelen. Vervolgens met een lat strak trekken

sucses
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Nou wat ik nu lees, daar gaan me haren recht van overeind staan. Egaline is duur, klopt, maar de methode die beschreven word slaat alles. Krijg je nooit vlak, hecht niet goed, zeker als er al ooit een vloerbedekking opgelegen heeft. Egaline is inderdaad op basis van cement maar er zitten kunststof add. in die zorgen voor zijn nivellerende werking en snelle droging. Ook moet je bestaande lijmresten schuren en primeren. Als je het goed opgelost wil hebben dan sta ik best open voor advies , maar dit slaat alles.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu