Betonnen douchevloer verwijderen uit oude woning

Kevf

 • #1
Ik heb een oude woning uit 1910 waarin op de 2e verdieping (bg, 1, 2) een badkamer zit. De badkamer is ooit eens geplaatst bij een verplichte renovatie.

De douche is echter oud en gedateerd en aan vervanging toe. De douche heeft een ontzettend dikke betonnen vloer die je ook enigszins kan zien doorzakken op de balken er onder. In het bouwkundig rapport is aangegeven dat dit verder niet erg is, maar dat bij het vervangen van de douche de vloer er beter ook uit kan.

Hoe verwijder ik zo'n betonnen vloer op houten balken het beste? Met een sloophamer lijkt mij iets teveel van het goede, of valt dat wel mee? Is een speciale (cirkel)zaag een beter idee?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Met een kango (met punt) moet dat wel lukken. Niet met een sloophamer inderdaad. Als de balken erg slecht of licht zijn, kan je er stempels onder zetten.

  Gewoon subtiel in een hoek beginnen, en telkens het puin afvoeren (stortkoker?) dan wordt het gewicht op de vloer snel minder. Als er een krimpnet in ligt, is het extra lastig. Ook een zwaluwstaartvloer zal lastig zijn, maar die kan je ook laten liggen als de nieuwe badkamer op dezelfde plek komt.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Of in moten (laten) zagen met een diamantzaag, deze is gewoon te huur. Let wel: deze wordt wel gekoeld met water, dus onder de vloer is wel enig lekwater met slijpsel te verwachten. Tot strak tegen de muur zagen gaat niet, dus enig hak en breekwerk blijft er wel over. Maar hoe dik is dik? 10 cm is goed weg te breken met een elektrische sloophamer
   

  Kevf

  • #4
  Een diamantzaag heb ik ook al als optie langs zien komen. Dat kan ongeacht de soort vloer die er in ligt? De vloer is zeker wel 10 cm dik vrees ik.

  goed schoonmaken wordt het sowieso want de vloer ligt op de balken/het plafond van de woonkamer.

  De vloer ligt er nu ongeveer 20 jaar in schat ik zo. Zegt dat nog iets over de constructie?
   

  Fais123

  • #5
  Is het nog gelukt?
  Het is inmiddels 8 jaar later.
  Ik zit namelijk met hetzefde probleem.
  Zou graag met je in contact willen komen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu