Beton gewicht instortkanaal ventilatie

We zijn bezig met een verbouwing en willen graag instortkanalen gebruiken voor het aanleggen van een ventilatiesysteem.
We hebben hiervoor de standaard verkrijgbare 220x80 rechthoekige stalen kanalen voor gekozen. Met de 0.6mm dikke wanden zijn deze niet heel sterk, dit maakt natuurlijk niks meer uit zodra het beton hard is. Echter, zolang het beton nog niet hard is moet het kanaal natuurlijk niet te veel doorbuigen door het gewicht van het beton.

We doen het werk zonder aannemer en ik had eigenlijk wel verwacht dat de leverancier van deze kanalen ook richtlijnen of instructies voor het instorten zou hebben en hoeveel gewicht er op het kanaal mag drukken. Deze informatie heb ik echter nog nergens los kunnen krijgen, van zowel leverancier als fabrikant niet. Is er hier iemand die ons hierin kan helpen?

De vraag is dus eigenlijk, hoeveel betondikte mag er in 1 keer bovenop een instortkanaal van 220x80 gestort worden? Of hoe gebeurt dit normaal in de praktijk, worden deze nog verstevigd/ondersteund tijdens het storten?
 
Instort kanalen 80x220 hebben al vele malen bewezen dat dit prima ingestort kan worden. Als je alles in de verbouwing uit gaat pluizen als dit, dan zal de opleveringsdatum nog wel een keertje uitgesteld worden.
 
Ik vraag mezelf af hoe je tijdens het storten over je werk kan moet lopen.
Hoe ga je de vloer totaal opbouwen. Sorry vraag van een leek.
 
Ik vind vooral instructies over de toepassing in breedplaatvloeren (inderdaad onder het bovenste wapennet), ik schat dat daar nog zo'n 8cm beton bovenop komt.
Wij willen deze op de begane grond in de vloer storten. In ons geval komt er uiteindelijk zo'n 14cm bovenop.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan