Beton Ciré, groene gipsplaat, badkamer

Peperbusse

  • #1
Hallo,

In onze badkamer wil ik graag Beton Ciré. Helaas is de ondergrond reeds aangebracht: groene gipsplaten. De Beton Ciré hecht niet op groene gipsplaat en heeft een cementgebonden pleister nodig als ondergrond. Deze cementgebonden pleister (Knauf LFP235) hecht weer niet op de groene gipsplaat. Dit is een lichtgewicht en extreem spanningsarme pleister welke ook geschikt is voor gebruik binnenshuis in natte ruimtes.

Nu adviseerde iemand mij om de groene gipsplaten eerst voor te lijmen. Dit houdt dan in met een lijmkam tegellijm aanbrengen op de gipsplaten waardoor de cementgebonden pleister wel hecht aan de lijm en meer dragend oppervlak heeft. Ik ben benieuwd naar jullie ideeën hierover. Wie heeft hier ervaring mee of kan me voorzien van andere oplossingen?
 

Peperbusse

  • #2
(N)iemand? Ik kan de vraag ook simpeler stellen: hoe krijg ik een cementgebonden stuc hechtend op een gipskartonplaat?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Met een primer blijft het wel hangen. Of het verstandig is, is de vraag. Dat soort wandafwerkingen doe je bij voorkeur op een steenachtige ondergrond.
 

CMiljoen

  • #4
Met een primer blijft het zeer zeker niet zomaar hangen.. 'Gewone' cementgebondenpleisters hebben een zuigende steenachtige ondergrond nodig voor een goede hechting als deze glad is.

Gebruik voor een goede ondergrond *. Door de vele toeslagstoffen is de hechting extreem goed. De R1 (witte cement basis) kan zelfs zonder voorstrijk over tegels heen en is sausklaar af te werken.

Let wel.. Het zijn geen zakjes van 5,-. Eerder 40,- tot 50,-. Maarja, beton ciré kost ook een duit en je moet gewoon een perfecte ondergrond hebben.

Kijk ook goed naar je waterkering in combinatie met de ciré en evt. *! Dat word nog wel eens onderschat.

merken verwijderd - mod
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu