BETON CIRE goed sealen

Tp3lxs

  • #1
Als eerste, voor degenen die dit niet kennen: beton cire (BC) is een soort cement-stuc wat gemixt wordt met een vloeibare harder (resin). Dit smeersel wordt dan aangebracht op bijv. aanrecht, douche ruimte etc. Waar je wil dus. Omdat BC op cement basis is, is het waterdicht.

Je moet het echter 'sealen' met een sealer, om te zorgen dat water/koffie/thee wat je morst niet tot de BC laag doordringt. Doe je dat niet, dan verkleurt het BC namelijk.

Wij hebben beton cire gebruikt op ons keukenblad, maar dat was absoluut geen succes. De sealer die men ons leverde (een bedrijf uit Rijssen) was niet goed, waardoor er nu overal vlekken in de beton cire zitten

Weet één van jullie wat we het beste kunnen gebruiken om over de slechte sealer te smeren (zodat het ECHT waterdicht wordt).
NB: uiteraard moet dat nieuwe product transparant zijn en het liefste mat (niet glanzend dus).
 

VERBOUW

  • #2
******* gebruikt voor beton-ciré een twee componentensealer in combinatie met een impregneer. Dit geeft altijd goede resultaten. Belangrijk is wel dat het beton-ciré goed droog is voordat het wordt gesealed. ****** gebruikt hiervoor meetapparatuur. Beschikt u hier niet over dan kunt u een droogtijd van een dag of vijf aanhouden.
Als ik uw verhaal goed lees, denk ik dat de seallaag te vroeg is aangebracht. Verschijnen er op het beton-ciré lichte of donkere vlekken? Lichte vlekken duiden op te vroeg sealen, bij donkere vlekken is het beton-ciré niet voldoende gesealed.
Als het beton-ciré wit uitslaat kunt u het beste de toplaag eraf schuren en opnieuw sealen. Bij donkere vlekken kunt u waarschijnlijk volstaan met een nieuwe laag sealer.

Michiel
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu