Bestrating onder veranda zonder opsluitbanden?

perozdero

  • #1
Ik heb onlangs een veranda geïnstalleerd en besloot zelf de vloer waterpas te maken omdat deze niet geheel vlak was. Ik heb de oude gebruikte tegels verwijdered en heb ophoogzand gebruikt om alles te egaliseren en op te hogen en daarna heb ik de oude tegels terug gelegd.

Door de funderingsrail aan de voorkant en de zijwanden is het totale oppervlak nu kleiner, dus ik kan niet precies dezelfde volgorde en alle tegels terug plaatsen. Een vriend vertelde me ook dat je normaal gesproken Opsluitbanden nodig hebt aan de randen maar deze waren hiervoor niet aanwezig.

Dus ik heb twee vragen:

1. Heb ik opsluitbanden aan de zijkanten en voorkant van de veranda nodig of zijn alleen tegels ook genoeg vanwege de funderingrails?
2. Is het gebruik van ophoogzand onder de funderingsrails van de veranda voldoende ondersteuning voor de bodem of moet ik extra dingen gebruiken voor de ondersteuning van het veranda?

foto voorkant:

WhatsApp Image 2020-12-08 at 22.00.30 (4).jpeg
WhatsApp Image 2020-12-08 at 22.00.30 (3).jpeg


foto zijwanden:

WhatsApp Image 2020-12-08 at 22.00.30 (2).jpeg
WhatsApp Image 2020-12-08 at 22.00.30 (1).jpeg


foto binnen:

WhatsApp Image 2020-12-08 at 22.00.30.jpeg
 

Harrie 31

  • #2
Als jou funderingsrails bevestigd is op een fundering kan je de tegels er gewoon tegen aan werken (op maat zagen of slijpen)of de sleuf vullen met specie. Een stoepband dient enkel om zand onder een bestrating te houden en dat je het straatwerk opsluit in combinatie met inveegzand en heeft in jou situatie totaal geen nut of er moet geen fundering onder je rails zitten maar dan heb je een groter probleem want het heet niet voor niks een "fundering" rails . Als deze niet voldoende is ondersteund kan deze verzakken. Houd de stoep altijd een paar centimeter onder dorpelhoogte en altijd het waterafschot van de gebouwen af.
 
Laatst bewerkt:

perozdero

  • #3
Hoi Harrie, bedankt voor de reactie. De rails aan de zijkant lijk me aan dat zijn bevestig allein op mijn huis muur en de veranda staanders. De rail aan de voorkant heeft metalen verstevigingen eronder (zichtbaar op de fotos). De veranda staanders hebben een beton fundering.
 

Harrie 31

  • #4
Graag gedaan. Als dat verder fatsoenlijk en zelfdragend is zoals het dan lijkt kan je de rest opvullen met ophoog zand. Tegels op maat maken en goed invegen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu