Bestaat er zoiets als een 'tussenkraantje'?

Turbo MacKwek

 • #1
Ik heb in mijn schuur een buitenkraantje (net zo'n ding als bij je wasmachine), daarop heb ik een oude handdouche met bijbehorende slang gezet, zodat ik er iets makkelijker mijn tuingereedschap mee kan afspoelen bijvoorbeeld. Werkt prima, maar het kraantje zit op een wat onhandige plek, dus ik hoopte eigenlijk dat er iets bestaat als een los 'tussenkraantje' met slang/flexleiding, die ik tussen het muurkraantje en de doucheslang kan zetten zodat ik het moeilijk bereikbare kraantje gewoon altijd open kan laten staan en het extra kraantje op een wat makkelijker plek kan hangen. Bestaat zoiets?

(het zou in ieder geval kunnen met een korte tuinslang ipv douchekop, maar in de praktijk lekken die bij mij altijd wel ergens en vliegt na x keer gebruiken de sproeikop eraf etc... terwijl die douchekop het prima doet...)

Normaal gesproken zou ik deze vraag gewoon in de kluswinkel stellen, maar dat gaat dus niet. En ik weet de juiste termen niet, zodat mijn zoekpogingen tot nu toe vruchteloos zijn.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jackd

  • #2
  Er is zeker iets voor te vinden.
  google bijvoorbeeld : slangstuk met reguleerventiel (voor een tuinslang)
  Het is alleen niet zo'n goed idee om een slang die er niet geschikt voor is, zoals bijvoorbeeld een tuinslang, continu op druk te laten.

  Een goeie tuinslang kan prima een dag op druk staan, maar als ie uit een koppeling schiet dan gaat er veel water lopen. Behalve natte voeten, kan de waterrekening snel oplopen als je dat niet in de gaten hebt.
   

  Turbo MacKwek

  • #3
  Dank je voor de eerste stap op weg!

  Jackd schreef:
  et is alleen niet zo'n goed idee om een slang die er niet geschikt voor is, zoals bijvoorbeeld een tuinslang, continu op druk te laten.
  Snap ik. Dat is ook een beetje waarom ik het niet met een tuinslang wil oplossen...
  Zijn er ook slangen die daar wel tegenkunnen? (ik zit nu even te denken aan die flexibele metaalachtige slangen waarmee je bijvoorbeeld keukenkraan aansluit. Met 50cm ben ik al geholpen, volgens mij bestaan die. Zou het daarmee kunnen en dan een los kraantje dat ik op de muur schroef? )
   

  Jackd

  • #4
  Ja dat kan.
  Maar kan je dan niet net zo goed de wasmachinekraan verplaatsen?
   

  Turbo MacKwek

  • #5
  Ja dat is plan C D of E :-) . Maar om eerlijk te zijn vind ik leiding uithakken, nieuwe leiding infrezen en solderen wat veel werk voor een projectje in mijn schuur wat ik reken onder de noemer 'knutselprojectje'

  (als het de enige verantwoorde optie is, dan moet het hoor, maar als het met een paar tientjes uitgeven en een uurtje werk ook kan, dan maakt het me in mijn schuur niet zo veel uit dat het net even wat minder mooi is)

  Maar opnieuw dank!
   

  Fmrama

  • #6
  De kraan eruit draaien. Dan een knietje erin draaien. En vandaar uit een stukje nieuwe buis met muurplaat en kraan weer terugzetten. Misschien een idee?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu