Bestaande parketvloer opschuren en lakken

Jeroen303

  • #1
Ik ga binnenkort naar een nieuw huis, waarin een parketvloer ligt. Deze is in redelijke staat, maar moet opgeschuurd worden en iets van coating / beschermlaag op.

Nu heb ik geen ervaring hiermee, en weet niet of ik dit nu moet uitbesteden of dat ik zelf een schuurmachine kan gaan huren en het ga uitvoeren (wat is de moeilijkheidsgraad).

Hoeveel zou het me - indicatie - gaan kosten (afhankelijk van het oppervlak ca. 60-70 m2) als ik dit door een vakman laat doen, zo ja hebben jullie tips, en waar moet ik op letten? Wat voor een soort 'coating' wordt er gebruikt (olie, was, beits)?

Heb met google en op dit forum al gezocht maar kom tot weinig praktische informatie.
 

Arie

  • #2
Hallo,
Kosten kan ik niets over te zeggen.

Maar een vloer opschuren is beste te doen, niet te lang op 1 plek laten staan anders krijg je daar een kuil. Het beste kun je daar info over opvragen bij de verhuurder. Bijvoorkeur geen bouwmarkt want die weten vaak zelf helaas ook niet wat ze met zo'n apparaat aan moeten.

Afwerking kan divers zijn daar heb ik hier ook het een en ander over opgepikt.
Vloer lakken geeft een enigszins glanzend effect en is krasgevoelig.
Een vloer in de olie (trekt in de vloer) of was zetten geeft een warme uitstraling en is minder kras gevoelig en als er krassen in zitten makkelijker bij te werken.

Ik ben ook maar een "vrijetijds" klusser en geen vakman, en afwerking is iets wat ieder naar zijn eigen smaak doet. Voor voorbeelden kun je misschien het beste langs een parketzaak gaan.

Suc6
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Beste Jeroen,

Voor tips over hoe je iets zelf kunt doen, kun je uitstekend op ons forum terecht.

Maar voor prijzen om iets te laten doen, zul je in je omgeving moeten informeren. Het is namelijk niet de bedoeling dat bedrijven hier op wat voor manier dan ook reclame gaan maken voor zichzelf.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu