Bestaande bouw behangklaar opgeleverd

Karin81

 • #1
We krijgen in juli de sleutel van onze nieuwe huurwoning. De huidige bewoners hebben op de meeste plaatsen al het behang van de muren moeten halen, waardoor ze behangklaar worden opgeleverd. Op het aantal muren in het trapgat en een paar stroken in 1 van de slaapkamers zit nog wel (papier?)behang op de muren.
In de muren zitten veel gaten, wat is veroorzaakt door luchtbellen zo heb ik me laten vertellen. Omdat we er maar een paar jaar gaan wonen, zijn we op zoek naar een goedkope, maar niet al te arbeidsintensieve manier om de wanden af te werken.
Hoe kunnen we de muren het beste afwerken? Met glasvlies/glasweesel/renovlies behang of nog een andere manier van afwerken? Glad of met motief mag beiden. Welke dikte zou behang minimaal moeten hebben? En is het nodig het huidige behang in bijvoorbeeld de slaapkamer te verwijderen? Het liefst verven we (indien nodig) maar 1 keer.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Dit zou ik doen:

  De ergste gaten met vulmiddel voor muren gladplamuren en dan een heel eenvoudig papierbehangetje erop, niks afwasbaars, niks vlies, niks vinyl of zo. Wel de muren voorbehandelen met verdund behangplaksel (gaat met een vachtrollertje supersnel).

  Zo'n papierbehang trekt zich over de oneffenheden glad. Je hoeft het ook niet te schilderen, want het heeft al een decor (naar jouw keuze natuurlijk).

  Wanneer het na zoveel jaar opnieuw gedaan moet worden is het er makkelijk weer af te halen mbv een natte spons of een stoomapparaat. En dan kan de nieuwe bewoner (of misschien toch jij zelf) alsnog beslissen om er een andere afwerking op te zetten.

  Het enige punt is dat je even handigheid moet krijgen in het behangen, maar je zult zien dat dat reuze meevalt. En als je het eenmaal beheerst, komt het altijd weer van pas. Neem in elk geval niet het allerdunste behang want dat scheurt nogal snel.

  Wil je toch een betere afwerking in één of meer kamers, dan is een splitsbaar vinylbehang een mooie oplossing. Is wel duurder, maar staat mooier afgewerkt en is wat steviger bij het aanbrengen. Dus niet dat hele dikke vinyl dat je met een speciale lijm moet aanbrengen, maar vinylbehang met een papieren achterlaag. Dat wordt aangebracht met een normaal (evt.iets waardere soort) behangplaksel. Voor het naderhand verwijderen kan de bovenlaag er makkelijk afgetrokken worden en de overblijvende papierlaag met een natte spons verwijderd.

  Gebruik vooral geen afwasbaar behang dat niet splitsbaar is: dat is een ramp om er later weer af te kunnen halen. Hetzelfde geldt voor Raufaser dat je schildert. En voorzover ik weet heb je dat probleem ook met glasvezelbehang, maar daar heb ikzelf geen ervaring mee.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu