Bescherming keldertje tegen vocht van buitenaf

Tikra

  • #1
Hallo klussers,

wij hebben een klein keldertje onder ons huis. Van de buitenkant dringt vocht naar binnen waardoor de verf loslaat. Gelieve zou ik de buitenmuur vrij willen graven en een soort noppenmateriaal (kunststof) tegen de muur aanzetten - maar hoe heet dit soort materiaal - noppenfolie functioneerd hier niet - het material wil ik aan de bovenkant met een soort afdakje laten afsluiten zodat er nog luchtcirculatie mogelijk is een eventuel regen over het materiaal en dus niet tussen muur een kunsstof stroomt ...maar zijn er andere alternatieves om het keldertje droog te krijgen? en zo niet, hoe heet het materiaal dat ik het best kan gebruiken .....

alvast bedankt voor jullie hulp/ ideeën

Helge
 

Fiesiekus

  • #2
1x posten is wel genoeg. Overigens zou u kunen overwegen aan de binenzijde een klampmuur op te metselen; even aangenomen dat het niet om grondwater dat via de keldervloer optrekt.
 

Tikra

  • #3
Sorry, sorry,

geen idee hoe dat gebeurt is .. .maar de vocht komt van de zijkant, heb vandaag gehoort dat steentjes en een drainagebuis de jiuste oplossing kan zijn ...
 

PeterT

  • #4
@ Fiesiekus: Kan het bij een klampmuur ervoor metselen dan geen kwaad dat er vocht tussen deze klampmuur en de buitenmuur blijft zitten?
 

Fiesiekus

  • #5
Ja, maar er wonen toch geen mensen in de spouw?
 

PeterT

  • #6
Haha, nee meestal niet :D

Maar het kan dus wel kwaad? Lijkt me niet zo'n goede oplossing dan of snap ik het niet helemaal?
 

Fiesiekus

  • #7
Een spouw van een muur boven het maaiveld kent ook vochtdoorslag. De bedoeling is dat het lekwater naar beneden zakt en in de grond verdwijnt of naar buiten wordt afgevoerd.

Het lijkt me dat dat met zo'n klampmuur ook zou moeten: het vocht zakt in de vloer weg. Daarom vroeg is of het vocht uit de vloer kwam; als dat het geval zou zijn, zou de vochtafvoer niet plaats kunnen vinden.

Als en indien de vragensteller zegt dat die vloer droog is, is er misschien wel een mogelijkheid dat 't lekwater wegzakt.

Dat is theorie. Praktijk: ik heb ooit zo eens een erg vochtige kelder (in zandgrond) aangepast; met droge klamp-muren en vloer, na coating.
 

PeterT

  • #8
Okee, dat is duidelijk. :D
 

Fiesiekus

  • #9
Het is overigens de vraag of zo'n klampmuur wel praktisch is voor een kleine kelder; kost je rondom toch al gauw 7 - 10 cm.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu