Berekening capaciteit

Jeroenm86

  • #1
Hoi mijn huis is beneden 112m3
Nu heb ik met laten vertellen dat ik dat met 77 moet vermenigvuldigen
Om het vermogen te berekenen
Dan kom ik op 8624 watt
Met mijn radiators kom ik uit op 7400 watts is dit heel erg
Wat Zijn de nadelen of duurt het alleen langer voordat het warm is
Vast bedankt

Vriendelijke groet jeroen
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
77 watt is een vuistregel.
Om het echt goed te weten moet je een transmissieberekening (laten) maken.
Ga er maar vanuit dat als je het gewoon warm krijgt als het koud is buiten, het goed is.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Daar is niets van te zeggen. die 77 is een vuistregeltje dat niet al te nauwkeurig is.
Beetje isolatie en je kan met minder toe, een tochthol heeft veel meer nodig.

Heb je meer vermogen nodig kan het zijn dat of je ruimte niet op temperatuur kan krijgen maar het kan ook zijn dat het extreem lang duren om de gewenste temperatuur halen.

Je ketel zal ook heter worden en daarmee loopt je rendement terug.
 

Kacheltje

  • #4
Vraag is of je nu problemen ondervindt.
sommigen krijgen het al koud als er over koud gepraat wordt. :lol:

Een moderne nieuwbouw woning kan maar zo 20 watt/m3 hebben. Zo wordt er niet meer gerekend men rekent in verlies in oppervlakte.
Wat veel mensen wel vaak ondervinden is dat het nieuwbouw huis wat trager opwarmt als deze eens een keer sterk afgekoeld is, dat heeft te maken met de wat strakkere berekening, die waren gewend aan een overdaad aan cv vermogen ontstaan uit de wel oude vuistregel.

Ga je in een oud huis buiten de woonkamer ergens anders cv aanleggen waar nog geen verwarming was kan het wel eens handig zijn om te contoleren of de woning gebaseerd is op zo`n wel oude vuistregel en dan handhaaf je het. anders komt die kamer slecht op temperatuur.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wat Zijn de nadelen of duurt het alleen langer voordat het warm is
De vraag lijkt me duidelijk, allerlei verhandelingen over nieuwbouw woningen etc. staat ver van de vraag dus beperken tot de vraag.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #6
Deze vuistregel is met een uitkomst zo dat er een over capaciteit aan vermogen uit komt. Op zich geen probleem als je de tijd neemt om de installatie in te regelen middels je kranen liefst thermostaat of waterzijdig via voetventielen.

doe je dit niet en je hebt een veel te grote overcapaciteit en je regelt niets in is de kans op een grote schommeling in temperatuur in de woonkamer.

te veel ver capp. zorgt er voor dat de woning te vlug op temp komt en te lang warmte af blijft geven waardoor de temp hoger door schiet als gevraagd via de thermostaat.

te weinig capaciteit duurt het gewoon langer voordat je woning op temperatuur is, in het uiterste geval blijft je thermostaat vragen en dus je ketel branden.

john
 

Kacheltje

  • #7
Jan schreef:
Wat Zijn de nadelen of duurt het alleen langer voordat het warm is
De vraag lijkt me duidelijk, allerlei verhandelingen over nieuwbouw woningen etc. staat ver van de vraag dus beperken tot de vraag.
Het antwoord op de vraag staat er, en dat er een motivatie bij zit mag ieder voor zich bepalen of hi/zij dat leest, zover ik weet wil je graag alles gemotiveerd hebben en nu is het ineens overbodig.
Het antwoord voldoet aan de normen van dit forum. Vragen of opmerkingen volgens de regels via een pb om onzinnige discussies te voorkomen.
 

Bernhard

  • #8
De capaciteit van de radiatoren wordt bepaald met een berekening van het warmteverlies door de buitenschil van de woning.
Bij een te kleine radiator zal het niet langer duren om de kamer te verwarmen. Het nadeel is dat bij een kleine radiator de benodigde watertemperatuur hoger moet zijn.
Een hoge watertemp geeft een lager rendement. Bij een extreem kleine radiator moet dan de watertemp heel hoog worden bv. 500grd. mvgr bernhard
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu