Berekening capaciteit van specifieke radiator

Wvhooijdonk

 • #1
Ik probeer te achterhalen hoeveel capaciteit mijn radiatoren hebben
en dit te vergelijken met de hoeveelheid capaciteit ik denk nodig te hebben voor de ruimtes in mijn huis.
Het bepalen van de benodigde capaciteit lukt wel. Daar is genoeg informatie over te vinden.
Het bepalen van de capaciteit van mijn bestaande radiatoren, echter, is lastiger. Ik kan de precieze maat van mijn radiator niet vinden op internet en ik weet niet of ik zo maar een andere maat kan omrekenen naar mijn maat radiator.

Ik heb een radiator type 21 (dat is al duidelijk) met de afmetingen 40cm x 320cm. De keuken die het nu verwarmt is 65,2 m3 groot. Dat komt dus op een vereist wattage van ongeveer 5000 watt (volgens vele tabellen met een temperatuur van 20 graden).
1 ding weet ik zeker: de verwarming is veel te krachtig voor de ruimte, want het is binnen no-time een sauna in de keuken. Maar ik kom met de gevonden radiatoren op het internet niet in de buurt van de 5000 watt.

Wat doe ik fout?

Alvast bedankt voor de moeite/tips!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Xr8

  • #2
  Deze radiator zal een vermogen hebben van rond de 3300Watt. Even omgerekend vanaf het vermogen van een radiator van 304cm.

  Je geeft aan dat het een keuken is, je rekent met 75 Watt per/m3 voor een keuken is dit hoog. Het benodigde vermogen is daarbij nogal afhankelijk van de mate van isolatie en raamoppervlakte.

  Succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu