Berekenen metalstud balken voor plafond

Onno

  • #1
In mijn huis wil ik onder het bestaande plafond een verlaagd plafond maken. Hiervoor wil ik het metalstud systeem gebruiken, maar bij de bouwmarkt hebben ze alleen de "simpele" versie voor gipswanden. Kleine profielen dus.

Twee vragen daarom:
  1. Hoe kan ik berekenen welke maat (dikte) ik nodig heb voor plafondprofielen ? De overspanning is 3 meter, afwerking wordt met een laag gipsplaten die gestuced worden. (eventueel in het midden extra ondersteuning met plafondhaken, trillingsvrij)
  2. Waar kan je als particulier de grotere maten metalstud profielen krijgen? Ik weet dat er geen reclame gemaakt mag worden, maar als er meerdere namen genoemd worden is het toch geen reclame?...:mrgreen:
Alvast bedankt !
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Onno schreef:
Ik weet dat er geen reclame gemaakt mag worden, maar als er meerdere namen genoemd worden is het toch geen reclame?
Kijk, Onno, dat kan nu wel jouw opvatting zijn, maar wij denken daar anders over.

Wanneer je even je best doet via een google zoekactie of een startpagina-zoek op "systeemwanden" of "metalstud", al of niet in combinatie met "leverancier nederland" dan vind je al heel veel adressen van leveranciers.

Wanneer we hier gewoon een paar adressen geven van leveranciers, hebben de niet genoemde bedrijven daar moeite mee, en gaan reclame maken voor hún toko.
En die (gratis) reclame, die willen we hier (zoveel als mogelijk/redelijk is) vermijden.

Begin in eerste instantie eens zelf met wat zoekwerk, dan hoeven we hier geen namen van bedrijven te noemen.

Succes!
 

Cor Klus

  • #3
Metalstud kun je ook als particulier bij vrijwel elke bouwmaterialenhandel krijgen, desnoods op bestelling. (Geldt ook voor de gipsplaten van bv 120 cm breed voor wanden).

Ik heb zelf recent nog een plafond vervangen (stuc op riet) door een gipsplaat plafond (kamertje 200 x 220) met 2 platen van 120 breed en 12,5 mm dik. Je krijgt dan een super strak plafond met maar 1 af te werken naad in het midden.
 

Onno

  • #4
Cor bedankt. Mijn plafond is echter 300 x 550. Ik denk niet dat er platen zijn waarmee ik me tot 1 naad kan beperken... :cry:
Maar die folder is erg nuttig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu