Beluchter met waterslotloos sifon?

Kcavia

  • #1
Hallo allen,

Ik ga zelf leidingwerk in onze nieuw te plaatsen badkamer leggen, maar twijfel nog over de beste oplossing voor de beluchter. Ik kan een leiding naar buiten plaatsen, maar er zijn ook binnenhuisbeluchters verkrijgbaar. Ze laten lucht maar één kant door, zodat er geen nare luchtjes uit ontsnappen. Dit zou ik gewoon ergens achter de badkuip kunnen verstoppen, scheelt weer een heel leiding naar buiten aanleggen. Bijvoorbeeld deze twee dingen zit ik aan te denken (een van de 2)
Mijn vraag:

Links verwijderd, we bevelen geen producten aan, mod.

Zit hier een nadeel aan? Waarom zou niet iedereen dit gebruiken, zie ik iets over het hoofd?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

ADDave

  • #2
In die binnenhuisbeluchters zit een heel simpel rubbertje, meer niet. Het houdt lucht tegen maar geen water. Als jij je bad laat leeglopen en die beluchter zit onder het bad.... Dan gaat dat niet goedkomen.

Bovendien kan je er nooit meer bij mocht er wat mee aan de hand zijn.
Hetzelfde geldt voor optie 2.

Ik zou gewoon die beluchtingsleiding maken. Goedkoop is duurkoop in dit geval.
 

Kcavia

  • #3
Bedankt voor je reactie!

En als ik die beluchter op de vliering plaats? Boven de rest van het huis en toegankelijk, maar zonder dat ik door het dak heen hoef. Is dat ook af te raden, of is dat wel een handige oplossing?
 

Evenwatanders

  • #4
Een beluchter werkt maar één kant op: er wordt alleen lucht toegevoegd, indien er onderdruk in de afvoerleiding is. Dat is een situatie die bijv. voorkomt bij afvoer van wasmachines of vaatwassers. Een ontspanningsleiding (naar buiten dus) werkt in twee richtingen: bij onderdruk wordt er lucht toegevoerd, bij overdruk wordt de overtollige lucht afgevoerd.

In geval van een badkamer is het ten zeerste aan te raden om een ontspanningsleiding aan te leggen (ik dacht zelfs dat dat verplicht is). Als je namelijk het toilet in de badkamer doortrekt ontstaat er overdruk en je hebt kans dat de overige sifons dan leeglopen. Met stank als gevolg.
 

Kcavia

  • #5
Duidelijk, bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu