Beluchter kraan lekt na plaatsing wasmachine

Strifer

  • #1
Hallo allemaal,

Net een nieuwe wasmachine geplaatst en nu lijkt de beluchter te lekken van de wasmachine kraan. De wasmachine heeft een keer een water toevoer fout gegeven, maar daarna niet meer.

Kan dit defect ontstaan zijn door het plaatsen van de nieuwe wasmachine? Of is het puur toeval dat ie defect (is gaan lekken) is gegaan of zit er vuil in?

In geval van vuil... waar komt dat vuil vandaan (in het water?) en is dat schoon te maken?


Alvast bedankt!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Tja, dat komt wel vaker voor dat er een vuiltje tussen het klepje van de beluchter blijft zitten.
Vuil kan van alles zijn, roest uit de hoofdleiding, kalkafzetting, braampje van de leiding ontstaan tijdens montage etc.

Je kan de kraam demonteren, beluchter los en alles even in de ontkalker leggen en doorspoelen. Maar een nieuwe is niet zo duur en is dan sneller klaar.
 

Strifer

  • #3
Het kan dus niet zijn gekomen doordat de nieuwe wasmachine erop is aangesloten? Wellicht de beweging waardoor een vuiltje is losgelaten.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Zou kunnen, niemand die het kan bevestigen of ontkennen.
Als je de kraan altijd open hebt staan en je hebt hem voor het aansluiten van een nieuwe dicht gedraaid zal daar een oorzakelijk verband kunnen zijn.
 

Strifer

  • #5
Ja okay, door het aansluiten (afkoppelen en loskoppelen) kan er een vuiltje of iets dergelijks zijn losgekomen. Het is meer dat ik dan weet dat ik niet zelf mijn kraan heb lopen mollen ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu