Beloopbaar plafond tussen de schuine wanden v/h dak monteren

Rienklust

 • #1
Hallo,

Ik heb op m'n huis een z.g. doorgeschoten kap als dak.
Dus als ik op zolder sta heb ik aan twee zijden een schuine wand.
In deze dakconstructie zitten de draagbalken verticaal in plaats van horizontaal.

Nu wil ik hier graag een verlaagd plafond tussen maken die ook belastbaar / beloopbaar is. De oppervlakte die ik moet overbruggen is zo'n 2½ meter breed en 5 meter lang. In het midden kan ik evt. wel in twee delen (een hele lengte krijg ik niet via de trap naar boven) een balk verbinding maken die aan beide uiteinde tegen een betonnen muur kunnen worden bevestigd.

Maar hoe kan ik nou het beste een balkconstructie maken tegen de twee schuine kanten aan. De bevestiging moet zodanig zijn dat ik bovenop de balken een houten loop-vloer kan maken, en aan de onderzijde een voorgestucte gipse plafondplaat kan bevestigen.

Dus een afgeschuinde balk tegen het plaatwerk aanschroeven bied geen optie omdat ik dan geen houte platen meer op de balken kan leggen. Verder is het bevestigen tegen het dakbeschot aan m.i. niet zo makkelijk omdat de binnenzijde van het dak vanuit de fabriek al voorzien is van houten dakplaten en isolatie materiaal. Je kunt dus haast niet zien waar de balken lopen.

Ook weet ik zo niet of zo'n doorgeschoten dakconstructie sterk genoeg om het plafond aan de twee buitenzijde te kunnen dragen? Wellicht is er dan een kans op doorhangen aanwezig ?

Overigens komt de uiteinde van de rechterbalk uit op gipsbeton wand.
Dus dat is nou ook weer niet zo een sterke muurverbinding.
Links zou net zoals de middenbalk in tweeën tussen de betonnen muren kunnen worden bevestigd.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Het lijkt mij dat de situatie alleen ter plekke beoordeeld kan worden, haal er een bouwkundige bij voor advies.

  Succes.
   

  Johnny B Good

  • #3
  Hallo Rien,

  Volgens mij heb je een zelfdragende dakconstructie en de "sporen" in de constructie zijn volgens mij berekend op het eigen gewicht van het dak maar niet veel meer.

  Jan heeft gelijk, haal er een bouwkundige bij om advies te vragen. Neem geen beunhaas want de consequenties van een verkeerd advies kosten je meer dan de BTW. :wink:

  Groetz,

  Johnny
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu