Beldrukknop met aparte? binnenkant vervangen voor hello nest

Dinoa

  • #1
Hallo allemaal,

zoals in het onderwerp te lezen is wil ik de hello nest installeren. Het apparaatje in de gong kan zonder problemen aangesloten te worden, echter bij het openschroeven van de voorkant van de beldrukknop zag ik iets anders dan ik verwachtte namelijk het volgende:



er zit dus een buisje met diameter en lengte van ongeveer 1 cm in de deurpost met aan de buitenkant schroefdraad waarop de voorkant van de beldrukknop was vastgeschroefd. Als ik de schroef aan de achterkant in het midden losschroef kan ik 'm nog niet zo eruit halen. Met een tang lichtjes geprobeerd, maar dat leek de buis een beetje te vervormen dus maar ermee opgehouden.
Dus wellicht met een tang en aardig wat kracht en misschien aan de zijkanten nog wat ruimte maken dat ik de buis eruit kan halen, maar ik ben bang dat de beldrukknop (in ieder geval de buis) dan kapot gaat. Deze wil ik wel nog heel houden voor het geval dat.

Mijn vragen:
1) is zo'n constructie iemand bekend en kan op een makkelijke manier de buis eruit gehaald worden?
2) Wanneer deze eruit is, kan ik dan makkelijk bij de draden of zitten die zo in de deurpost en dit systeem verwerkt dat ik er niet bij kan zodra deze buis eruit is? En vervanging van de deurbelknop dus eventueel niet mogelijk is.

Alvast bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zit er geen schroefdraad op het buisje?
 

Dinoa

  • #3
Er zit idd schroefdraad op het buisje, de voorkant van de deurknop zat erop vastgeschroefd. Ik heb dan ook nog even de oude deurbelknop erop geschroefd om wat houvast te hebben bij het eruit trekken, maar er kwam zo even snel nog geen beweging in en wilde het niet gaan forceren.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik vermoed dat u dit ook los moet draaien.
 

Dinoa

  • #5
Op de foto niet zo heel duidelijk te zien, maar in ieder geval aan de linkerzijkant zit een schroef en die steekt aan de linkerkant van de buis uit (rood omcirkeld op de foto). De buis kan ik dus niet draaien aangezien die schroef niet veel bewegingsruimte heeft, aan de rechterkant (cyaan omcirkeld op de foto) zie ik iets grijsachtigs, lijkt wel op stukje klei ofzo, geen idee wat dat is, misschien is t verder niks en gewoon iets van opvulling van t gat ofzo.



na wat gegoogle lijkt het erop dat ik een inbouw/opschroevende beldrukker heb? Alleen zie ik bij andere beldrukkers niet nog zo'n schroef aan de zijkant..

als ik andere opschroef/inbouw beldrukkers zie krijg ik de indruk dat ik misschien de hele buis, zonder dat de schroef in het midden wordt losgemaakt, eruit kan halen, maar dunno waarschijnlijk wordt het gewoon proberen :D tenzij iemand hopelijk eerder een soortgelijke beldrukker heeft vervangen/gemonteerd.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Hoe ziet het er aan de andere kant uit?
 

Dinoa

  • #7
Hoe bedoelt u precies? Dit is dus vanaf de voorkant gezien na het afschroeven van de dekplaat en knop, aan de achterkant kan ik helaas niks zien/zit in de deur verwerkt. Het enige wat ik nog kan laten zien is met het kapje en de knop erop, mocht dat helpen dan kan ik daar nog wel een foto van maken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Ik vraag me af hoe vast dat schroefje zit, het steekt erg ver uit.
Zet eens wat kracht bij het los draaien.

Dat grijze stukje kan een beetje cement zijn, probeer dat eens weg te tikken met een schroevendraaier.
 

Dinoa

  • #9
Het is gelukt! :D
aan weerszijden van de buis wat ruimte gemaakt door wat hout weg te schrapen/tikken, hierna kon ik de buis vrij makkelijk eruit halen. Op de foto is te zien hoe het in elkaar zat voor evt toekomstige mensen met hetzelfde probleem. Het grijze was uiteindelijk de huls waar de kabels in zaten.
Top, bedankt voor alle advies!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu