Beko htv8733 droogt niet altijd goed

Dsterk

  • #1
Ik heb mijn Beko htv8733 was/droogcombinaite nu een jaar en 2,5 maanden en heb wat problemen:
- een probleem dat al speelde was erg veel lawaai bij centrifugeren
- een nieuw prob leem is slecht droogresultaat. De was is vaak niet droog. NOrmaal duurde en droogprogramma ruim 3 uur sosm wel 4, nu geeft de machine vaak na 2 uur aan klar te zijn. Het programma wordt netjes afgewerkt en er zijn geen foutmeldingen maar de was is niet meer droog. Het eerste jaar kwam dit probleem nooit voor, en de belading is in die tijd niet veranderd. We doen hem nooit te vol(5kg wasgoed is toegestaan voor drogen in deze machine).
Inmiddels zijn de schokbrekers, de stuurmodel(printplaat) en demotor vervangen maar het probleem blijft. Ik heb de suggestie gedaan dat de pomp niet krachtig genoeg water afvoert, hierdoor zou ook het gerammel bij centrifueren kunnen ontstaan(soms klotst het water letterlijk in de kuip teijdens centrifugeren). Maar volgens de monteur is er niets met de omp aan de hand "watn er is geen foutmelding terug te vinden in de machine". Wat kan het wel zin? zoals gezegd, er is geen foutmelding terug te vinden in de machine.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U hebt nog garantie, laat het bedrijf waar u de machine gekocht heeft de boel in orde maken.
 

Dsterk

  • #3
Dat gaat niet. de monteur heeft gerapporteerd geen foutmelding dus geen probleem. Daarmee zijn de importeur en mediamarkt tevreden. Als de machine zijn programma goed afrond werkt alles goed, als er in testmode geen foutmeldingne nar boven komen is er geen storing dus is de machien in orde is de conclusie. In de praktijk droogt hij veel minder goed dan in het eerste jar. Toen kwam de was er op stand extra droog altidj kurkdroog uit, nu moet je het echt nog een tijdje uithangen en dat vind ik niet ok, maar omdat er geen foutmelding is kunen/willen ze niet smeer doen. Vandaar mijn vraag: wat kan het zijn? Misschien is hier een monteur actief die dit type beko ook welens repareert en dit probleem toevallig al eens heeft verholpen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Wat een onzin. Foutmelding of geen foutmelding, was niet droog is niet goed. Dus garantie.

Laat je niet afschepen.
 

Dsterk

  • #5
Ik begrijp dat wel maar een fabrikant vervangt een machine niet als ze geen probleem constateren. Ik zeg dat de machine niet god werkt, maar voor hen wordt mijn bewering door niets gestaafd omdat zij geen defect in de machine kunnen vinden. Daarom wil ik graag tips, wat het kan zijn.
 

Arno23

  • #6
Geachte Dsterk,

1 tip!! probeer een video opname te maken van het probleem, zodra je dit in de gaten hebt. Stuur dit naar Beko of bel met Beko en laat het ze horen. Je hebt dan ook bewijs en de monteur zal dan ook niet voor niks komen :)

Ik heb dit gehad met mijn aeg wasmachine die de keuken uitrammelde, door gebruik te maken van een opname bevestig je het probleem, want je zult vaak zien dat de machine geen problemebn geven als de monteur er is.
Succes
 

Dsterk

  • #7
Het rammelen is met e nieuwe motor tot een aanvaardbaar niveau gedaald. Het probleem bij drogen valt niet vast te leggen op video: het programma duurt gewoon te kort, alsof de machine te vroeg constateerd dat de was droog is. Maar het programma wordt keurig afgerond zonder foutmeldingen dus dar is neits van vastte leggen op video.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu