Beko FSM89301GXS maakt kortsluiting in ovenlampje, hoe openen?

Coenenm

  • #1
Dag,

wie kan mij zeggen hoe ik de Beko FSM89301GXS kan openen om bij bedrading te komen van oven lampje en heeft een stroomschema?
Na verhuizen en aansluiten gaf het ovenlampje een flits. De rest van fornuis, klok en inductie werkt nog.

nieuwe lampje erin gedaan , zelfde probleem, maar nu ging aardlekschakelaar eruit. Stroom eraf gehaald.

mogelijk is tijdens transport (in auto) een contact losgeraakt. Ik denk zelf aan min draad van lampje, want hij krijgt immers nog stroom bij indraaien lamp.

suggesties welkom.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Heb je gecontroleerd of de aansluiting in de keuken wel hetzelfde is? Je hebt kans dat je van een kookgroep naar een 3 fase aansluiting op de Perilex bent gegaan of andersom. Zomaar de stekker omsteken kan gevaarlijk zijn als die anders bedraad is en mogelijk het apparaat beschadigen.

Afhankelijk van de bedrading kan er nu 400 Volt op het lampje staan als de aansluitkabel bedraad is voor een kookgroep, maar de Perilex contactdoos 3 fasen is. Bij 400 volt kan het lampje er uitblazen. De aardlekschakelaar duidt mogelijk op extra schade.
 
  • Like
Waarderingen: Coenenm

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Ik zou het ook eerst eens in de perilex gaan zoeken. Sluit nooit zomaar zonder te meten een apparaat aan op een perilex want dat is nu net zo ongeveer het enige stukje in de elektra wereld dat niet gestandaardiseerd is. Goede kans dat de bedrading nu anders is dan in je vorige woning.
 
  • Like
Waarderingen: Coenenm

Coenenm

  • #4
Verdorie, bedankt heren. Daar heb ik niet aan gedacht! Ik ga ermee aan de slag!
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu