Bekleden van autostoel

Lucske

  • #1
Hallo allemaal

Ik heb een stoel van een CHV-wagen en die is helemaal versleten ik wil deze daarom opnieuw bekleden maar ik heb geen flauw idee hoe ik dat aan moet pakken. Heeft iemand een tip voor mij? :)

Groeten Luc
 

EdP

  • #2
Gezien het feit dat je geen flauw idee hebt zou ik aanraden het te laten doen bij een meubelstoffeerder. Het bekleden van stoelen en banken is best een specialistisch karweitje. Als je hier niet bedreven in bent is er een redelijke kans dat het er niet uit gaat zien.
 

Bracke

  • #3
Als je zo iets goed wil doen moet je over een hele sterke naaimachine beschikken en ook dan is het erg moeilijk voor een leek.

Heb het zelf eens geprobeerd om een achterbank te doen, maar kreeg het redelijk vlug uit elkaar, maar niet meer goed in elkaar. En dan zou je ook gelijk moeten kijken of het kussen nog goed is.

Dus het is niet zo maar gedaan en denk dat als je het laat doen goedkoper uit bent dan zelf doen.
 

Bracke

  • #4
Sorry nog even,

Als je het toch wilt doen, moet je de stof er af halen. Alle delen van elkaar af halen, alles over tekenen en uitknippen en dan weer in elkaar naaien.

En doe het dan niet mer een goedkoop draadje maar vraag bij een winkel voor die spullen de sterkste draad die je er voor kan gebruiken.
 

Lucske

  • #5
Bedankt voor jullie tips. :)

Ik ben zelf een beetje aan de slag gegaan, goed over nagedacht, en het is me uiteindelijk gelukt.
Wat we aan het maken zijn is een carnavalswagen dus in princiepe hoeft het allemaal niet zooo nauwkeurig.

Wat ik heb gedaan is een plank aan de achterzijde van de stoel gemonteerd en aan de onderzijde, ik heb daarna de stof er heel strak omheen getrokken en vastgeniet met een elektrische nietmachine, het zit er nu heel strak omheen.

Maar bedankt voor jullie tips, als ik nog ooit vragen heb dan ga ik ze gewoon stellen, want het is wel gemakkelijk op zo'n site.

Groetjes Luc
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu