Behangklaar maken van oude gipsplaat wanden

Mvd1984

 • #1
Goedemiddag,

Begin dit jaar hebben wij een huis gekocht. De woning is houtskeletbouw en de wanden/schuine plafonds zijn afgewerkt met gipsplaten.

Nu willen wij graag o.a. de wanden van de slaapkamers aanpakken door deze te behangen. Ik vraag mij af hoe ik de wanden het beste kan voorbereiden voor behang. De wanden zijn door de vorige bewoners op 2 manieren afgewerkt:

1. De schuine plafonds zijn afgewerkt met een soort structuurverf. Hierbij is geen hele duidelijke structuur aangebracht, maar zit om de centimeter een korrel van ongeveer een millimeter. Kan ik dit het beste afschuren, of gladmaken met een soort stucpleister (zo ja, hoe)? Moet de ondergrond vervolgens behandeld worden met iets van een primer voor het behangen?

2. De tussenwanden zijn behangen, waarna het behang geverfd is... Het lijkt gewoon papierbehang te zijn (ik vermoed dat dit er al meer dan 20 jaar op zit). Hier zal ik dus niet overheen kunnen behangen, maar verwijderen met een ondergrond van gipsplaat lijkt me ook niet mogelijk. Heeft iemand hier een oplossing voor?

Ik heb al gezocht op het forum, en er zijn een hoop producten verkrijgbaar om ondergronden glad/klaar te maken, maar vaak gaat het om óf geverfde ondergronden, óf behang, óf geschikt voor gipsplaat waardoor ik door de bomen het bos niet meer zie.

Alvast bedankt voor de reacties!

Groeten,
Martijn
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mvd1984

  • #2
  Niemand een idee?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu