Behang verwijderen van hardbaord

Nico van Ek

  • #1
Beste klussers,

Ik heb sinds kort een nieuw appartementje, en ben daar flink aan het klussen. Nu is er één wand waar behang op zit met een structuur dat op sommige plekker los liet, dus ik dacht dat haal ik er vanaf en dan geef ik het een mooi kleurtje met verf. Maar helaas zat dat behang niet overal zo los, dus ben ik met een beetje geweld en een plamuurmes dat behang telijf gegaan. Nu bleek er onder dat behang een soort van hardboard te zitten, wat ik dus ook aan het vernielen was. Als ik het nu ga schilderen dan zal het het deels bobbelig worden (van het structuur behang) en deels glad (van de stukken waar het behang er goed af ging) en deels met kuiltjes (van de plekker waar ik de onderlaag heb vernield). Hoe kan ik dit nu op een zo eenvoudig mogelijke wijze, in een redelijke staat brengen? Heeft iemand tips?

Alvast bedankt!!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een foto zou wat helpen, het is mij niet duidelijk.
Hardboard is een materiaal dat vrijwel niet gebruikt wordt voor wanden.
 

Nico van Ek

  • #3
Ik weet niet zeker of het ook hardboard is, ik ben niet een ervaren klusser. Maar toen ik het nat maakte en er overheen ging met mijn plamuurmes, bladerde het af net als bij karton dat nat is. Ik kan je er wel bijvertellen dat het een appartement is in een oud pakhuis dat in 1916 is gebouwd. Ik kan helaas geen foto bijvoegen op dit moment. Ik hoop dat ik u zo voldoende heb geinformeerd om mij te kunnen helpen.
 

Pepjo

  • #4
Is het niet de buitenlaag van gipsplaat ?
 

Nico van Ek

  • #5
Ik heb eigenlijk geen flauw idee. toen ik zag dat het er niet mooier van werd en er een gat ontstond, durfde ik eigenlijk niet verder te gaan. Als ik op die muur klop, dan klinkt het wel heel hol. Ik ben daarom bang dat er daarachter niets meer zit. Ik heb zelf zitten denken om over de kale plekken een behang te plakken met een soortgelijke structuur, en er dan overheen te schilderen. Maar weet niet of dit verstandig is. Een andere mogelijkheid die ik heb bedacht is om er met structuurverf overheen te gaan, zodat het wellicht ook niet opvalt. Of als laatste heb ik gehoord van een soort pasta, waarmee je zelf een structuureffect mee kan creëeren. Kan iemand mij vertellen welke oplossing het verstandigst is, of wellicht een beter idee?
 

Pepjo

  • #6
Ik denk dat een foto toch het duidelijkst zou werken mbt deze hulp-op-afstand.

Is er geen kans deze toch te maken ?
 

Nico van Ek

  • #7
Nee helaas, ik ben nu bij mijn ouders in Steenwijk. En het appartement is in Groningen, ik ga er morgen weer heen om te klussen. En dan wil ik het eigenlijk klaar maken. Dus dat gaat helaas niet lukken. Misschien heeft u een suggestie, dan kan ik het wellicht proberen. Anders is het jammer, en dan probeer ik wel gewoon wat.
 

Nico van Ek

  • #8
Ik ben er de afgelopen dagen een aantal keer overheen geweest met structuurverf en heb het gat en de oneffenheden er goed mee weg kunnen werken. Nog bedankt voor de reacties en de pogingen om te helpen!!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Mooi dat het u gelukt is en bedankt voor de terugmelding.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu