Behang laat los - hoe herstellen?

Colette

  • #1
Gister voor het eerst in mijn leven behangen en ben meteen maar voor het lastigste gegaan: fotobehang. Waarom makkelijk beginnen :)

2 posters zaten echt niet mooi na droging en heb ik gisteravond nog afgestoomd, die moet ik vandaag opnieuw plakken 'op hoop van zegen'.

Nu zit er nog één poster waarvan een hoek los zit (de muur is verder oké dus ik zal te weinig lijm gebruikt hebben). Die wil ik nu eigenlijk niet meer afstomen - bang dat het dan mis gaat. Wat nu? Als ik de losse hoek opnieuw insmeer met behanglijm ben ik bang dat het écht een puinhoop met kreukels en plooien wordt, ivm onregelmatig uitzetten en weer krimpen. Of valt dat mee en komt het goed..? Drupje hobbylijm langs de randen? Maar dan maak ik het mezelf onmogelijk om ooit dit behang weer af te stomen, dus niet handig?

Hoe herstel ik de stukjes die niet zijn vastgeplakt?

groet, Colette
 

@juwel120

  • #2
Gewoon weer even inlijmen wat los zit en vastplakken maar.
Indien erg groot stuk dan even laten inweken die lijm...
 

Colette

  • #3
Dank!
Ik had vanmiddag op een antwoord gehoopt maar dat kwam (nog) niet. Ben het toen maar gewoon gaan proberen.

Ziet er nu (bijna overal, ik blijf een beginner he :wink:) netjes uit! Dus voor eenieder die in de toekomst nog dezelfde vraag wil stellen die ik hier gesteld heb: het komt goed :)

Als ik nog es ooit ga behangen, zijn dit mijn tips:
* maak ruim voldoende behangplak aan - dan ben je niet te zuinig met smeren. (bij mijn bestelling van fotobehang werd plaksel bijgeleverd - precies genoeg - en daardoor ben ik te zuinig geweest)
* als een strook (of een poster, in mijn geval) niet mooi strak zit: niet blijven prutsen! Het komt vanzelf goed als het opdroogt... écht waar! Alle plooitjes en vouwtjes trekken weg bij het krimpen van het behang
* het krimpt écht, dus zorg dat de naden overlappen - zodat je geen kieren krijgt
* met posters: eerst de bovenposter, dan pas de onderste. In elk geval als je in je eentje werkt, zoals ik

Hoop dat iemand hier nog es ooit wat aan heeft, en anders ikzelf als ik over 3 jaar toe ben aan een andere foto ofzo en mijn eigen tips weer vergeten ben :lol:

groet, Colette
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu