Behang eraf pleisterwerk/stucwerk erop?

Emmadee

  • #1
Ik wil graag de woonkamer aanpakken, er zit nu behang op en ik wil graag een gladde muurafwerking die geschilderd kan worden. Wat is de beste aanpak hiervoor??
Ik las al verschillende dingen over geelband, roodband, of kan ik, als het behang eraf is, de muur ergens mee behandelen en dan gelijk overschilderen? Ik weet niet of de muur overal mooi glad is onder het behang....
ik hoor graag jullie tips en adviezen!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Inspecteer eerst de ondergrond als het behang eraf is: is het beton, dan kunt u de vele gaatjes opvullen met een dun laagje pleistergips, bijvoorbeeld F&F.

Wilt u de muur strak, dan komt de stukadoor eraan te pas indien u duidelijke golven e.d. waarneemt ( voel met uw hand!). Om de muur goed te egaliseren heeft u toch wel wat ervaring nodig. Hou rekening met enkele dagen droogtijd.

In het eerste geval schuurt u de muur licht op zodat scharen en pukkels verdwijnen. In het tweede geval is dat natuurlijk niet nodig.

Rol in beide gevallen de ondergrond daarna voor met 15% verdunde muurverf in de kleur waarin u de 2e onverdunde of licht verdunde deklaag aanbrengt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu