Behang afgehaald, toplaag meegekomen, en nu?

GekkeHond

  • #1
Mijn vriendin en ik hebben een huis gekocht en maandag de sleutel gekregen. Nu komt het klussen!

Bij een kamer zijn we begonnen het behang eraf te halen. Hierbij is de toplaag van de muur ook op veel plekken meegekomen:


Hoe is dit het beste weer egaal te krijgen. Het zou mooi zijn als we de kosten uit kunnen sparen om niet alles te laten stucen. En als we het moeten laten stucen, hoe moeten we dit voorbehandelen?
Nog een extraatje: onder het behang zat een laag kranten (zoals nog net op de foto te zien is).

Zoals jullie vast al doorhebben weet ik nog helemaal niks van muren. Ik heb het internet (en dit forum) al flink doorzocht maar ben niks tegen gekomen waarvan ik kon zien dat het overeenkwam met mijn situatie.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Beste is afsteken en opnieuw laten stucadoren, die kranten hadden ze zeker over die scheur gedaan

dus een stucadoor moet ook die scheur maken
 

GekkeHond

  • #3
Bij het afsteken. Moet ik dan doorgaan tot de bakstenen? Of alleen de witte laag eraf steken?

Wat ik nog vergeten was te melden: Het grijs wat eronder zit is heel korrelig. Als je erover heen veegt krijg je allemaal gruis/poeder op de grond, spijkers trek je er ook zo uit.

De krant zat op de hele muur. De muur naast deze muur heeft houten panelen (lijkt op hardboard, ongeveer 40cm breed) en daar zit de krant er ook onder. Geen idee waarom dat gedaan is. We moeten nog kijken wat daar onder zit.
 

EGeen

  • #4
In eerste geval leek het me handig om een gladde glasweefselsoort ertegen aan te zetten, hierdoor krijg je een gladde muur. Het probleem is echter dat op uw muur dus slecht en afbrokkelend stucwerk bevat. Deze zal er helaas af moeten. Hierna weer opnieuw stuccen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu