Bedieningsplaat toilet

JPDHZ

  • #1
Goedenavond allen,
Ik heb ik mijn nieuwe huis de toilet boven, aangetroffen zoals op de foto. Ik vermoed dat ik alleen een bedieningsplaat nodig heb, maar ik twijfel of ik er dan ben. Kan ik de resterende beugel bevestigen aan een nieuwe bedieningsplaat, of mis ik onderdelen?
Daarnaast geeft de toilet een behoorlijk hoeveelheid water bij het doorspoelen (omhoogtrekken van de beugel). Lost dit zichzelf op met een goede bedieningsplaat of kan ik dit anders afstellen? De rest is ingebouwd dus ik kan er moeilijk bij.

Zeer veel dank voor enige hulp!

Mvg,
JP
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Sloop hem er maar uit dit word niks zo het is een oude waar niks meer is voor te krijgen denk daarom ze alles er af hebben gehaald zo konden ze hem nog gebruiken.

Want zo kom je er nooit achter wat voor type of merk het is
 

Rudy vk

  • #3
Lijkt erop dat dit het type paneel is wat hierop hoort aan de hand van wat afbeeldingszoekacties op internet.


Op een online site waar klussen gevraagd worden kun je een voorbeeldfoto van hetzelfde reservoir vinden onder de zoekactie "Toilet stortbak bediening repareren/ vernieuwen". Mogelijk is dit via Google wel terug te vinden.

Misschien herkent iemand wel het bedieningspaneel in bovenstaande foto.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Ja, en nu verder zoeken!
 

Rudy vk

  • #5
Dat kan gruwelijk tegenvallen.. Ik heb mijn oude Plieger bak zo wel onlangs omgebouwd naar dual flush on de vervanging nog even uit te stellen zonder al te veel kosten. In mijn geval was juist het binnenwerk kapot.

Vervangen is altijd makkelijk gezegd, maar niet iedereen zit te wachten op het uit elkaar breken van een muur waarin het geheel zit.

Ik hoop dat het plaatje helpt, gezien het design zal het zoals Henk aangeeft erg moeilijk zijn nog onderdelen te krijgen, maar niet geheel onmogelijk.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Je zegt wel vervangen is altijd gemakkelijk gezegd.

Ik zoek zo vaak hier voor op het internet in Spanje, China, thechie, engeland frankrijk duistsland scandinavie en zoek ook op afbeeldingen maar sommige dingen zijn zo oud daar vind je niks meer van.

dus ik adviseer haal voorkant maar voor weg dus tegels en gips plaat en plaats maar een nieuwe en evt een merk zodat steeds materialen te verkrijgen is.
 

Belz

  • #7
Het probleem is vooral dat het volledige binnenwerk weg is. Ik zit al een tijdje te staren, maar ik kan zelfs niet zien hoe je flusht?

Als je geen tijd/geld hebt om het te vernieuwen, kan je misschien zelf een kleine tijdelijke oplossing bouwen door er een houten plaatje voor te zetten en een ketting te hangen aan het trekkertje?

Ik zou er persoonlijk ook niet te veel tijd mee verliezen. Bij mij zou het ook meteen een nieuwe worden.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Het binnenwerk zit er nog wel in.
Het doorspoelen gaat door het witte beugeltje omhoog te trekken.
Zo werkt dat ook met een drukplaat en het bijbehorend stangetje.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu