Bediening rolluik

Zonnetje

  • #1
Ik heb bestaande rolluiken waarvan de ramen met op en neer schakelaar die je vast moet houden en de deur met afstandbediening.
Is het mogelijk om een andere schakelaar te gebruiken die ervoor zorgt dat ik de knop niet vast hoef te houden, bij de deur wil ik graag een extra sleutelschakelaar hebben, maar met de info die ik tot nu toe gekregen heb, is dit niet mogelijk bij een ontvanger, zender motor.
Iemand hier nog suggesties voor?

bedankt
 

Kluske

  • #2
De schakelaar voor op en neer sturing van je rolluik kan gewijzigd worden.
Het rolluik voor de deur heeft deze een aparte zender ontvanger systeem?
Wanneer dit het geval is dan is het mogelijk om hier een sleutelschakelaar tussen te bouwen.
 

Zonnetje

  • #3
Nee ontvanger zit in de motor.
welke type schakelaar heb ik nodig voor de op en neer in vaste stand?
volgens de plaatselijke verkoper van zonwering, mag hij deze niet verkopen? snap het niet helemaal.
 

Kluske

  • #4
Om een sleutelschakelaar er tussen te bouwen is niet mogelijk bij deze type motor.
Een tweede afstandsbediening is hier de oplossing.
De schakelaar is dus een met automatische nulstand, dat wil zeggen wanneer je hem los laat gaat hij weer terug staan in de stand dat de motor stopt. Dit is een soort beveiliging en heeft twee functies, de eerste is om de motor te beschermen zodat er niet de mogelijkheid bestaat om een constante spanning op de motor te hebben. Nu zul je zeggen ik draai hem zelf altijd weer terug in de nul stand, ik stel dan gelijk de vraag waarom wil je dit dan wijzigen, nadat je de rolluik dicht of gedaan moet je toch weer naar de schakelaar om deze in de nul stand te zetten. MIjn idee is dan blijf dan die paar tellen gewoon staan en je hoeft niet terug lopen en kunt het niet vergeten.
De tweede bescherming is je spannings groep waar het op aan gesloten zit.
Nu hoor ik al diverse mensen denken wat heeft dat ermee te maken?
Dit is uit mijn eigen ervaring, wanneer de schakelaar vergeten wordt om terug te zetten en er zou tijdens het openen of sluiten kortsluiting onstaan dan valt gelijk de aardlek eruit .Ik wil je niet de mensen de kost geven, die uren lopen te zoeken om de storing op te zoeken.
Ook heb ik het mee gemaakt dat er een installateur is geweest die een meterkast uit elkaar haalde omdat hij vermoedde daar de storing in aan te treffen. Deze storing bleek uit eindelijk in motor van de zonwering cq rolluik te zitten. De schakelaar is zelf eenvoudig te wijzigen of er een te kopen zonder automatisch nulstand.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu