Bedankt voor de tracing-tips! / 2 radiatoren te verbinden?

H Janssen

  • #1
Heren!

Geweldig die tips over tracing, waarmee onze leidingen vast niet zullen bevriezen: op 4 meter hoogte kunnen die dus echt de grond niet in: ze moeten over een plat dak en juist de benedenbuurman daar heeft alle oude leidingen door zijn etage afgezaagd en wil begrijpelijk niets van ons door zijn woning.

Nog een probleem: wij willen twee naast elkaar staande radiatoren (ieder 1900 Watt) met een splitser verbinden zodat er maar één leiding heen en één terug moet. Nu zei een verkoper dat dat absoluut slecht is voor de (HR) ketel en dat er vier leidingen moeten komen.
Is dat echt zo?

Ik wacht met spanning uw antwoord af.
Groetjes,
Henriette
 

Ketelman

  • #2
Waarom 2 radiatoren op 1 set leidingen (aanvoer en retour) slecht zou zijn voor de HR ketel ontgaat mij compleet, maar ik ken de situatie dan ook niet.

Wat natuurlijk mogelijk is dat als je 2 radiatoren van 1900 watt koppelt ze niet helemaal warm worden omdat de leidingdiameter die er naar toe loopt te dun is.
Maar als het een nog aan te leggen deel van de installatie is kunnen de leidingen zo worden gedimensioneerd dat ze wel voldoende water naar de radiatoren toe en af kunnen voeren.

Maar slecht voor de ketel... pff, lijkt me sterk.
Misschien is het een optie eens een 2e installateur naar de situatie te laten kijken (een 2nd opinion) om zo tot een goed advies te komen.
Beter 2 maal gevraagd dan 1 maal fout aangelegd.

Heeft de installateur nog gezegd waarom dat het slecht is voor de ketel?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu