Bauknect vaatwasser: veer kapot, klep deur valt open

MenF

  • #1
Het gaat om de:
- Bauknecht GSI 4633/1 IN
- Type NBKL
- Service 8546 633 01080 (Slecht leesbaar, hoop dat ik goed kan lezen)

Het open en dicht doen van de klep deur maakte al langere tijd herrie, maar na een knal (linker kant), valt de klep nu open, zit links los, en kan dus ook niet meer dicht. De vaatwasser deur valt open

Nu denk ik dat het de veer of breek-nogwat is. Die onderdelen kon ik op wat sites vinden.

Ik heb hem nu even uit de ombouw gehaald, en kom tot de ontdekking dat de zijkanten enzo met speciale schroeven vast zit die ik nog nooit heb gezien, en ook niks daarvoor heb om eea los te maken om te zien wat er daadwerkelijk kapot is.

Weet iemand hoe je de 'schroeven' los kunt maken? En kent toevallig iemand het probleem van een klep die loszit en niet meer dicht wil?

Ik kan natuurlijk altijd een monteur bellen, maar de een veer of ander onderdeel van de klep zou maar een €6 tot €10 zijn, dus als ik het zelf kan doen dan is dat mooi meegenomen. De Bauknecht vaatwasser deur valt open
 

Gerritvu

  • #2
Ik heb vorig weekend hetzelfde euvel verholpen, met ook een GSI4633.
Breekband (een metalen strip van veermetaal van 1 x 26 cm) en geleider (stuk rond nylon 8 cm met een 1/4 deel er uit) is dan kapot.
Voor +/- 40 euro bij onderdeelhuis nieuw aangeschaft voor 2 kanten (er is geen verschil tussen L en R), op het zakje van de Breekband staat: 3.03.31.32-2 Bauknecht Strip breekband 4812 401 18707
en Geleider: 3.03.31.33-2 Bauknecht Geleider 4812 404 48746
je hebt dus 2x een strip en 2x een geleider nodig,
1) ik heb de schroefjes deels met een waterpomptang losgedraaid i.c.m. een inbussleutel.
2) zijwanden aan beide kanten verwijderen en ook de onderste voorplintplaat en de rubbers voor links/rechts eerst dopjes verwijderen)
3) goed bijhouden welk schroefje waar uit komt (zijn niet allemaal hetzelfde)
4) oude geleider en breekband verwijderen (geleider zit geklikt in een stalen profiel; handig hulpmiddel hierbij was een haaknaald van mijn vrouw)
5) Let op: de nieuwe breekband eerst onderin leggen en dan de nieuwe geleider vast klikken, anders krijg je de breekband er niet meer tussen.
6) De deurkant (dikke kant) van de geleider ïn het deurscharnier haken daarna de andere kant aan de veer. (beide even een samenspel met de deur)
7) beetje teflonspray ertussen en de boel weer gemonteerd
en moeders de vrouw is weer blij!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu