Bauknecht wasmachine WAE 8978 waterstop lampje

Nesto

  • #1
Hallo, gister na een verhuizing de wasmachine aangezet en leek in eerste instantie gewoon te draaien. Na 2 uur hoorde ik um nog en zag dat bijna elk lichtje knipperde en dat het lampje bij waterstop brandt.

Ook verschijnt er in de displays afwisselend de letters a en f. Dacht eerst dat misschien de machine geen water kreeg maar dit is niet het geval. Weten jullie raad? Als er meer informatie moet komen dan hoor ik dat graag. :(
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Graag de NC-code of servicecode, dan kan ik het nakijken of dit inderdaad een lekkage naar de bodemplaat is, zoals ik vermoed.

De servicecode begint met 85.... en heeft 12 cijfers.
 

Nesto

  • #3
De code is 858341312000.
Bedankt al dat je zo snel reageert.
Groet Ernst
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ja inderdaad, deze foutcode FA geeft aan dat er een lekkage is geconstateerd.

Er zal water op de bodemplaat liggen, en daar zit een vlotterschakelaar, die door de lekkage is geactiveerd. En dan wordt de pomp aangezet, en de machine neemt geen water meer.

Om dit te testen, kun je de wasmachine met de stekker eruit voorzichtig naar achteren kantelen, er loopt dan vermoedelijk water uit.

Daarna zal hij het weer doen, maar als er een lekkage is, na verloop van tijd weer stoppen. De oorzaak van de lekkage moet dan opgespoord worden, vaak zit dat in de slang van kuip naar pomp toe.

Ik denk dat je een en ander vanaf de achterplaat moet bereiken, maar dat weet ik niet zeker, omdat ik zelf dat werk niet doe.

Eventueel gewoon nog vragen, dan zijn er de échte witgoed-kenners die je verder kunnen helpen!
 

Nesto

  • #5
Er lag inderdaad wel water onder de machine. Als ik thuis kom zal ik het een en ander gaan testen zoals je hebt gezegd. Alvast bedankt voor de moeite en ik laat nog wat horen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu