Bauknecht wasmachine WA3779S foutmelding E4

Jos

  • #1
Betreft: Wasmachine Bauknecht WA3779S Service nr: 8583 146 12000

Onze wasmachine heeft al een tijdje last van de volgende storing: op een bepaald punt, steeds hetzelfde tijdstip stopt de machine. Dit tijdstip is echter bij elk programma anders. Hij geeft dan de foutmelding E4 en alle lampjes gaan knipperen.

Bijvoorbeeld in het programma: bontewas op 40 graden (snel), springt de machine in storing met nog 23 minuten te gaan. Als je dan even de stroom eraf haalt en er weer op zet springt de klok terug naar nog 45 minuten te gaan en maakt hij het hele programma verder af.

Ik heb al een aantal dingen nagekeken: de drukkamer is schoon, het slangetje naar de drukschakelaar is schoon en heel. Wie weet wat er hier aan de hand is ???
mvg Jos
 

Verboekend

  • #2
Code F4 geeft aan dat de machine niet verwarmt, klopt ook als is ik het zo hoor. Meet het element maar eens door moet ongeveer tussen de 20 en 30 Ohm zijn.

Met vriendelijk groet Richard
 

Jos

  • #3
Ik heb het verwarmingselement doorgemeten. De weerstand bedroeg 24,9 Ohm, lijkt me dus in orde. De Foutmelding betreft overigens ook geen F4 maar E4. Ik weet niet of dit enig verschil maakt. De timer/klok heb ik inmiddels ook vervangen, echter ook zonder resultaat.
Iemand nog een sugestie ??

alvast bedankt voor de reactie.

m.vr.gr.

Jos
 

Jos

  • #4
Probleem is opgelost. Heb nog eens het een en ander nagekeken, onder andere het verwarmingselement. Bleek dus dat er in een van de aansluitkabels van dit verwarmingselement een kabelbreuk zat.
Dus Richard bedankt voor de tip deze uiteindelijk toch geleid heeft tot de oplosing.


Met vriendelijke groet Jos
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu