Bauknecht Vaatwasser stopt en gaat piepen

Toontjelager

  • #1
Hallo het betreft een Bauknecht vaatwasser GSX 4756/4 TW met nummer 8546 756 01510. Heb al veel gelezen over stoppen en piepen, en inmiddels de passieve test gedraaid. Nu staan de eerste 2 lampjes (spoelen en 40 graden te knipperen) Ze knipperen gelijktijdig en ongeveer 2 keer per seconde.
De vaatwasser had al langere tijd het probleem dat hij tijdens het programma begon te piepen en er mee stopte. Dit was met een reset op te lossen. Maar het gebeurde vaker en vaker, en nu is het zo ongeveer iedere keer en meestal moet hij dan ook meerdere malen worden gereset voordat hij het hele programma afwerkt. Zou iemand mij kunnen zeggen wat het knipperen van de 2 bovengenoemde ledjes betekend??
 

Toontjelager

  • #2
Omdat ik geen reaktie kreeg op wat de foutcode inhield, maar naar de meest voorkomende problemen gekeken. Eerst soda methode geprobeerd, zondere resultaat. Plint verewijderd en bodemplaat gecheckt, maar die was droog. Vervolgens printplaat losgehaald en alle contacten gecheckt, geen corrosie of breuken kunnen ontdekken. Alles maar weer terug inelkaar gezet en de Soda methode nog eens toegepast. En waarempel, de vaatwasser heeft het heetste programma gedraaid zonder te stoppen en piepen. Toen de vaat erin gezet en laten draaien, weer alles goed. Voor alle zekerheid heb ik hem nog een keer met soda aan het draaien nu, maar heb er inmiddels alle vertrouwen in dat het opgelost is.

Mvr gr, Toon
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu