Bauknecht GMX 5552 vaatwasser stopt na 60 minuten

Hinotori

  • #1
Onze Bauknecht GMX 5552 met servicenr. 854822501000 heeft kuren. Het heetste programma begint netjes, maar na ongeveer 60-70 minuten normaal bedrijf lijkt het programma te blijven hangen en piept de machine. De machine blijft dan proberen om door te gaan, er lijkt dan iets te klikken en de pomp die het water rond pompt begint te draaien, maar de machine breekt steeds de poging af waarna er twee keer gepiept wordt. Dan volgt een pauze van ongeveer 6-8 seconden, een piep en een nieuwe poging. Ik heb de machine al een sodabeurt gegeven, maar dat heeft geen resultaat gehad.

Heeft er iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hebt u gecontroleerd of de omwalspomp wel vrij draait ?
Een glasscherf o.i.d. kan een blokkade veroorzaken.
 

Hinotori

  • #3
De omwalspomp heb ik niet gecontroleerd. Maar aangezien de eerste 60 minuten van het programma netjes worden afgewerkt, lijkt het mij onwaarschijnlijk dat er ergens een blokkade zit. De vaat is na deze 60 minuten ook schoon, alleen niet droog en waarschijnlijk ook niet voor de laatste keer gespoeld.
 

Mstrijbosch

  • #4
Ik heb precies hetzelfde probleem met hetzelfde type vaatwasser.
Heeft U inmiddels al een oplossing gevonden?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wanneer u een vraag hebt over een storing wordt u geacht een nieuw topic te openen met vermelding van merk en nummers van de machine, zie ook de forumregels.

Wat u doet is topic kapen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu